İçişleri'nden Yunanistan'a 'göçmen teknesi' yanıtı

İçişleri Bakanlığı, Yunanistan Göç ve İltica Bakanı'nın 'Türkiye göçmen teknelerine yardım' etmedi paylaşımına 2 adet video ile yanıt verdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, ''Göçmen teknesine yardım edilmediği iddiaları asılsız'' ifadeleri yer aldı.

This browser does not support the video element.

Yunanistan Göç ve İltica Bakanı Notis Mitarachi, Twitter üzerinden Türkiye karşıtı algı operasyonu yürüttü. 

Yunan Bakan, Midilli Adası doğusunda mahsur kalan göçmenlere Türkiye'nin kasıtlı olarak yardım etmediğini iddia etti.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA: ASILSIZ

Söz konusu gelişmeye ilişkin açıklama yapan İçişleri Bakanlığı, ''Göçmen teknesine yardım edilmediği iddiaları asılsız'' açıklamasında bulundu. Bakanlığın açıklamasında Yunan Bakan'ın algı operasyonlarını çürüten iki de video yer aldı.

İşte yapılan o açıklama;

''Yunanistan makamları tarafından 02 Aralık 2020 tarihinde Midilli Adası doğusunda Türk Sahil Güvenlik Botu tarafından tespit edilen bir grup düzensiz göçmenin yardıma ihtiyaç duyduğu ve Türk Sahil Güvenlik Komutanlığına yardım çağrısı yapılmasına rağmen bahse konu göçmen grubuna yardım edilmediği yönünde Yunan haber sitelerinde ve sosyal medyasında asılsız iddialar yer almıştır.

Bahse konu olaya ilişkin bilgiler aşağıda sunulmuştur.

02 Aralık 2020 tarihinde saat 04.14 ‘de düzensiz göçmen grubu tarafından Türk Sahil Güvenlik birimlerine gelen yardım çağrısı üzerine düzensiz göçmenlerin konum sorgulaması yapılarak bölgeye en yakın mevkideki Türk Sahil Güvenlik Botu(TCSG 907) derhal olay mahalline sevk edilmiş ve saat 05.10’da olay mahalline varan Türk Sahil Güvenlik Botu tarafından bahse konu göçmen botunun Yunan sularında olduğu tespit edilmiştir.

Bölgede göçmen botuna yakın mevkide Yunan Sahil Güvenlik Botu bulunduğu görülmüş ve Bota çağrı yapılmış ancak herhangi bir yanıt alınamamıştır. Olay mevkiinin Yunanistan suları olması ve çağrılara cevap alınamaması nedeniyle olay mevkiine intikal edilememiş ve Türk Karasularında acil bir müdahale için saat 05.50’ye kadar hazır beklenmiştir.

İddia edildiğinin aksine bölgeye en yakın mevkideki Türk Sahil Güvenlik Botu ihbarın alınmasına müteakip süratle olay mahalline intikal etmiştir. Türk Sahil Güvenlik Botunun olay mahalline intikaline ilişkin radar kayıtları aşağıdaki linktedir.

Sahil Güvenlik Komutanlığı insan haklarına ve hukuka saygılı şekilde denizde ihtiyacı olan herkesin yardımına koşmaya 7 gün 24 saat hazırdır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.''

ERDOĞAN VE AK PARTİ İLE ‘EGE SİYASETİ’ İLİŞKİSİ NASIL OLACAK? Ekrem İmamoğlu Hamas'a terör örgütü dedi! VATANDAŞ ERDOĞAN-ÖZEL GÖRÜŞMESİYLE İLGİLİ NE DÜŞÜNÜYOR? İlber Ortaylı'dan ortalığı karıştıran Ayasofya çıkışı! Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? BAHÇELİ ÜZERİNDEN ERDOĞAN’I TASFİYE PLANI!