İbrahim Kabaoğlu: Ortak anayasa çalışması yapıldı

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın 'ortak anayasa çalışması' iddiası İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından yalanlanmıştı. Ancak CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Kaboğlu'nun anayasa taslağını HDP, CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi'nin birlikte hazırladığını 3 Ekim 2019 tarihinde kamuoyuna açıkladığı görüntüler ortaya çıktı.

This browser does not support the video element.

CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Kaboğlu'nun anayasa taslağını HDP, CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi'nin birlikte hazırladığını 3 Ekim 2019 tarihinde kamuoyuna açıkladığı ortaya çıktı.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ bu iddiayı gündeme getirmesinden sonra kendisine yönelik tepkiler artınca, Twitter'dan Kaboğlu'nun bu çalışmayı doğrulayan açıklamasını paylaştı.

O dönem CNN Türk yayınına bağlanan Kaboğlu'nun "4 parti temsilcileri ve uzmanlarının katılımıyla bir anayasa çalışması yapıldı." dediği görüldü.

AKŞENER: HERHANGİ BİR ÇALIŞMA YAPMADIK

Akşener ise dün konuyla ilgili yaptığı açıklamasında şunları söyledi:

“Ben tek bir şey söyleyeyim, biz HDP ile CHP ile Saadet Partisi ile herhangi bir anayasa çalışması yapmadık. Nokta. Genel Başkan olarak tekrar söyleyeyim, hiçbir arkadaşım bilgim içinde ya da dışında, bu kadar geniş söylüyorum... Buna sadece HDP değil, CHP, Saadet Partisi, başka var mıydı hatırlamıyorum isnatların arasında. Bir anayasa çalışması yapmadık ama daha ilginç bir şey vardı dün, AK Parti ile de anayasa çalışması yapıyormuşuz. Yani bir tarafta HDP’yle yapıyoruz, bir tarafta da AK Parti ile yapıyormuşuz. Dolayısıyla AK Parti ile de oturup bir anayasa çalışması yapmadık.”

Selçuk Bayraktar HÜRKUŞ ile uçtu! "Rabıtayı bozdular, beni cemaatten kovdular, hakkımı haram ediyorum!" Saadet Partisi'nde yeni dönem! Karamollaoğlu görevinden ayrılıyor Cumhurbaşkanı Erdoğan: Nasıl saldıracaklarını çok iyi biliyoruz! Sezgin Baran Korkmaz'dan X sohbet odasında dikkat çeken açıklamalar "Dünyaya yeniden gelsem İlahiyat okumam"