İBB'nin ihale oyunu ortaya çıktı: İş ihaleleri CHP ve İBB'de görevlilerle bağlantılı şirkete gitti

İBB'de ortaya çıkan son ihale oyunu İmamoğlu'nun 'Şeffaf olacağız' sözünün nasıl havada kaldığını ortaya çıkardı. İBB'nin şirketi İSTGÜVEN'in, Murat Ongun'un Yönetim kurulu Başkanı olduğu Dijital Medya'ya toplamda 800 bin TL'ye yakın ihaleler verdiği öğrenildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun göreve geldiklerinden bu yana 'Şeffaf olacağız' sözleri havada kaldı.

İBB'ye ait şirketlerin iş ihalelerini CHP veya İBB'de görevli olanların bağlantılı olduğu şirketlere vermesi dikkatlerden kaçmadı.

800 BİN TL DEĞERİNDE SOSYAL MEDYA İHALESİ MURAT ONGUN'A

CHP'li İBB şirketi İSTGÜVEN'in, Murat Ongun'un Yönetim kurulu Başkanı olduğu Dijital Medya'ya toplamda 800 bin TL'ye yakın ihaleler verdiği ortaya çıktı.

AK PARTİLİ CANİKLİ İBB'DE NASIL YOLSUZLUK YAPILDIĞINI ANLATTI

AK Partili Nurettin Canikli İBB'de ihalelerde nasıl yolsuzluk yapıldığını anlattı. Canikli, otobüs bakım ve onarım hizmetleriyle ilgili ihaleleri Ulaşım İç ve Dış Ticaret AŞ isimli bir şirketin aldığını anlattı.

Canikli, 7 ihalede ortalama yaklaşık maliyete göre indirim oranının yüzde 1 olduğunu kaydetti. Nurettin Canikli, AK Parti döneminde bu ihalelerin ortalama indirim oranının yüzde 22 olduğuna dikkati çekerek, "Yarışmanın olduğu hiçbir normal ihalede, ihale rakamı kesinlikle yaklaşık maliyet rakamına yaklaşmaz. Onun çok altındadır” diye konuştu.

Sistematik bir organizasyon olduğunu söyleyen Canikli, “Sadece belli firmalar giriyor, o firmalara diyorlar ki 'Siz, eksik belge verin, ihale dışı kalın'. Tek başına ihaleyi alan o firmaya da yaklaşık maliyet rakamı idare tarafından bildiriliyor, söyleniyor. Yoksa o rakamı yakalaması mümkün değil, eşyanın tabiatına aykırı, milyonda bir ihtimal. Hepsinde tam bir tezgah kurulmuş. Saadet zinciri. Müthiş bir organizasyon” dedi.

Dışişleri Bakan Yardımcılığı'na atanan Burhanettin Duran kimdir? Dışişleri Bakan Yardımcısı Nuh Yılmaz kimdir? Dışişleri Bakan Yardımcısı Ayşe Berrin Ekinci kimdir?
Sonraki Haber