Husiler dünyaya duyurdu: ABD ve İngiltere Yemen'i vurdu!

Yemen’deki İran destekli Husiler, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve İngiltere'nin Yemen'in batısındaki Hudeyde kentine saldırı düzenlediklerini duyurdu.

İsrail'in, Filistin ve Gazze Şeridi'ndeki katliam saldırıları hız kesmeden devam ederken Filistin'e destek olmak amacıyla Kızıldeniz'deki gemi ticaretine engel olan Husilerden çarpıcı bir açıklama geldi.

ABD VE İNGİLTERE YEMEN'İ VURDU

Husilere bağlı El-Mesire televizyon kanalının haberine göre, Hudeyde kentine bağlı el-Luhayya ve Dureyhimi beldelerine saldırılar düzenlendi.

Saldırıların Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve İngiltere tarafından yapıldığı belirtilen haberde, saldırının içeriği ve verdiği zarara ilişkin ayrıntılı bilgi verilmedi.

Söz konusu saldırılara ilişkin ABD ve İngiltere'den henüz bir açıklama yapılmadı.

Yemen'in batısındaki Kızıldeniz sahilinde bulunan Hudeyde kenti İran destekli Husilerin kontrolünde bulunuyor.

Husilerin lideri Abdülmelik el-Husi, 31 Ocak’ta yaptığı konuşmada, “ABD ve İngiltere'nin Yemen'e yönelik saldırıları başarısızdır ve hiçbir etkisi yoktur. Bu saldırılar, askeri yeteneklerimizi sınırlamayacaktır. İsrail'in saldırıları durana ve Gazze’deki abluka kalkana kadar da Kızıldeniz ve Aden Körfezi'ndeki saldırılara devam edeceğiz.” demişti.

Dursun Özbek'ten ezeli rakibe gönderme: "Sahanın dışına çıkmayacağız" Erden Timur'dan adaylık açıklaması Trump, Filistin'e destek veren öğrencilere saldırıyı övdü
Sonraki Haber