Hulki Cevizoğlu: Haluk Koç rektör atansaydı bunlar olmazdı

Boğaziçi Üniversitesi'nde rektör ataması bahane edilerek başlatılan eylemler CNN Türk ekranlarında masaya yatırıldı. Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Hulki Cevizoğlu, eğer atanan kişi CHP'li Haluk Koç olsaydı böyle durumların yaşanmayacağını iddia etti.

This browser does not support the video element.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne Prof. Dr. Melih Bulu'yu atamasının ardından başlayan gösteriler devam ediyor.

Birkaç gündür şiddetini artıran gösteriler CNN Türk ekranlarında Başak Şengül'ün sunumuyla yayınlanan Akıl Çemberi programında masaya yatırıldı.

Şaban Sevinç, Hasan Basri Yalçın, Melik Yiğitel ve Hulki Cevizoğlu'nun konuk olduğu programda dikkat çeken değerlendirmelerde bulunuldu. Özellikle Cevizoğlu'nun sözleri programa damgasını vurdu..

"CHP'Lİ BİR PROFESÖRÜ BOĞAZİÇİ REKTÖRÜ YAPSAYDI BU OLAYLAR OLACAK MIYDI"

 Muhalefetin birden otantik bir muhalefet oluşturduğunu iddia eden Hulki Cevizoğlu, Melih Bulu'nun yerine CHP'li Haluk Koç'un rektör olarak atansaydı bu protestoların yaşanmayacağını öne sürdü.

Cevizoğlu, "Mesela çok değerli bir CHP'li profesör var. CHP yönetiminde de bulundu. Profesör Haluk Koç. Tıp profesörü. Şimdi Cumhurbaşkanı Haluk Koç gibi CHP'li bir profesörü Boğaziçi Rektörü yapsaydı bu olaylar olacak mıydı" dedi.

Cevizoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yani burada önemli olan kimin atadığı değil, kimi atadığı önemli. Melih Bey'i değil de Haluk Bey'i atasaydı bu olaylar olacak mıydı..."

Hareketli ve sabit deniz hedefi atışları tam isabet "Erdoğan, Atatürk’ten sonra gelmiş ikinci büyük liderdir" BEKA SORUNU VURGUSUYLA NE ÖNERDİ? SELVİ’DEN OSMAN KAVALA SAVUNMASI! Selçuk Bayraktar HÜRKUŞ ile uçtu! "Rabıtayı bozdular, beni cemaatten kovdular, hakkımı haram ediyorum!"