''Hiçbir ülke Doğu Akdeniz'de Türkiye ile çatışmayı göze alamaz!''

Son dönemlerde sık sık gündeme gelen “Mavi Vatan” kavramının mucidi olan emekli Tümamiral Cem Gürdeniz, Doğu Akdeniz merkezli son gelişmeleri SuperHaber'in Youtube kanalına değerlendirdi.

FETÖ, 2000’li yıllarda Türkiye’nin Mavi Vatan’ın da etkinliğini baltalamak için, kumpaslarla Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na büyük darbe indirmişti. Çok sayıda Amiral ve Deniz Subayı tutuklanmış, böylece kısa süreliğine de olsa, Deniz Kuvvetleri’miz zor günlerden geçmişti.

FETÖ’nün deniz kuvvetlerine saldırısının nedenini, Doğu Akdeniz’de ortaya çıkan denklem ile daha iyi anlar olmuştuk. FETÖ, üst aklın talimatıyla Türkiye’yi, kendi denizlerinde etkisiz hale getirmek istemişti. Kumpaslarda hedef alınan isimlerden biri de Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Plan Prensipler Başkanlığı görevini yürüttüğü dönemde Balyoz kumpası çerçevesinde tutuklanan Tümamiral Cem Gürdeniz’di. Gürdeniz, “Mavi Vatan” kavramının mucidi olarak biliniyordu. Gürdeniz ve beraberindeki subaylar, kumpaslara hedef olmadan önce Akdeniz Kalkanı ve BLACKSEAFOR gibi çok sayıda önemli deniz operasyonunu yürütüyordu. Cezaevindeyken emekli edilen Gürdeniz, kumpas süreçleri bitince emekli olmasına rağmen Mavi Vatan ile gelişmeleri sıkı takip etti ve Türkiye’nin çıkarlarını korumayı görev bilerek mücadelesine devam etti. Doğu Akdeniz konusunda Türk milletinde bir bilinç oluşmasında ciddi katkı yaptı.

Cem Gürdeniz, Doğu Akdeniz’deki son gelişmeleri, SuperHaber Youtube kanalına değerlendirdi. Yazarımız Ceyhun Bozkurt’un gerçekleştirdiği söyleşide emekli Tümamiral Cem Gürdeniz Rumların BM Güvenlik Konseyi’ne yazdığı şikayet mektubu, yine Rumların gasp etmeye çalıştığı ve yasa dışı bir şekilde tek taraflı gasp ettiği 7. Parselde Fransız donanmasını çağırmasını, ABD’nin politikasını ve ittifak seçeneklerimizi kanalımıza anlattı.


YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

FETÖ CEMAATİ ELE Mİ GEÇİRİYOR? CÜBBELİ İLE İLGİLİ 15 TEMMUZ İDDİASI! İstanbul'da metrobüs arızalandı! Uzun araç kuyruğu oluştu Nisan ayının en güçlü Android telefonları!
Sonraki Haber