Herson'dan Ukrayna'yı şoke eden görüntüler geldi

Rus askerlerinin çekilmesi sonrası Herson'da yeniden kontrolü ele geçiren Ukrayna'yı şoke eden görüntüler geldi. Uydudan elde edilen son görüntüler savaşın neden olduğu büyük yıkımı ortaya koydu. Herson'daki stratejik öneme sahip baraj ve köprülerde meydana gelen hasarın bazılarının kimler tarafından verildiği belirsizliğini koruyor.

Tam 9 ay boyunca Rus işgali altında kalan Herson'dan gelen son uydu görüntüleri kentteki yıkımı da ortaya koydu.

Gelen görüntülere göre, Dnipro nehri üzerinde yer alan ve milyonlarca ton suyu tutan Nova Kakhovka barajına kasten zarar verilmiş gibi görünüyor ancak hasarın kimden ya da neyden kaynaklandığı belirsiz.

Benzer şekilde stratejik öneme sahip Antonivsky Köprüsü'nün de bazı bölümleri kayıp. Ukrayna hükümet sözcüsü Oleksiy Arestoych, ellerindeki ön verilere göre köprünün artık orada olmadığını duyurdu.

SAVAŞIN GİDİŞATI NASIL OLACAK?

Ukrayna'nın Herson'u geri alması, savaşın şimdiye kadarki en uzun, en zorlu ve belki de en kanlı muharebesinin sonunu işaret ediyor.

Herkes Herson'un Rusya'nın 2014 yılında ilhak ettiği ve Ukrayna'nın geri almak için yemin ettiği Kırım'a giden bir anahtar olduğunu düşünse de durum göründüğü kadar kolay olmayabilir.

Rusya ve Ukrayna arasındaki büyük muhaberelerin bundan sonra Zaporijya, Donetsk ve Luhansk bölgesinde yaşanması muhtemel.

Ukrayna şimdi işgal altındaki yarımadadan çıkan ana tedarik yollarının menzilinde olacak . Rusların, Ukrayna birliklerini taciz etmek ve yenilgilerinin intikamını almak için nehrin karşı tarafına ateş açması muhtemel. Yarımadanın su kaynakları şuan için güvende görünse de geleceği belirsiz. Bu nedenle Ukrayna'nın her adımını çok dikkatli atması gerekiyor.

RUSYA İÇİN NE ANLAMA GELİYOR?

Peki son durum Rusya için ne anlama geliyor? Geri çekilme, kaynakları korumak ve birliklerin diğer cephelere konuşlandırılmalarına izin vermek için ihtiyatlı bir askeri hareket olarak sunulsa da, yine de Moskova'nın Ukrayna'daki kampanyasına büyük bir darbe indiriyor.

Rusya'daki çoğu yorumcu ve analist geri çekilmeyi bir aşağılama ve utanç olarak nitelendirdiler.

Herson bölgesi daha bir kaç hafta önce Rusya tarafından ilhak edildi ve Rusya geri çekilme kararına rağmen Herson'un kendi topraklarının bir parçası olduğu konusunda ısrar ediyor.

Meteoroloji'den ciddi uyarı: 11 kente sağanak yağış ve dolu geliyor Dünyaca ünlü oyuncu Gerard Depardieu gözaltında! Pazarlık kavgasında kaza ile kardeşini öldürdü
Sonraki Haber