Her şey tamamlandı! Trafik operasyon merkezi kuruluyor: Zorunlu araç sigortasında yeni dönem başlıyor!

Sigorta ve Bireysel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), sigorta şirketlerinin teklif verme zorunluluğunu kaldıran düzenlemesiyle trafik sigortacılığında yeni bir dönem başlattı. İşte yeni uygulamanın tüm detayları…

SEDDK Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, trafik operasyon merkezi kurulacağını, altyapılarının hazır olduğunu bildirdi. “Bu platformda, sigorta şirketlerinin ücretsiz tarifede sürücünün niteliklerine göre teklif vermelerine olanak sağlanacaktır. Teklif gelmezse operasyon merkezi tüm sektöre dağıtır” diyen Eroğlu’nun açıklamalarına göre yeni uygulama şöyle olacak:

TRAFİK KAZALARINDA AZALMA OLACAK

SEDDK Başkanı Eroğlu, yeni uygulama ile trafikteki tüm hasarların kaynaklarının hızla tespit edilerek çözüme kavuşturulacağını vurguladı. Trafik kazalarının azaltılmasının ilk adım olduğunu, ardından tahkim sistemi, muadil parça kullanımı, trafik sigortası gibi aşırı zarar veren alanların çözülmesi gerektiğini belirtti. Sürücünün niteliklerine göre teklif verileceği trafik sigortasında ücretsiz tarife hedefleniyor.

Eroğlu'na göre trafik sigortası zarar eden bir branş ve şirketler bilançolarını korumaya çalışıyor. SEDDK bu sorunu çözmek için yeni bir uygulama hazırlıyor. Konu ile alakalı konuşan Eroğlu, “Teklif verilmesi halinde hiç beklemeden beş dakika içinde sigortalanmış olacak, hiçbir sigorta şirketi teklif vermezse, operasyon merkezi bunu tüm sektöre dağıtır. Bu uygulama ile sigorta şirketlerinin zorunlu teklif verme zorunluluğu ortadan kalkacak.” dedi.

TAHKİM SORUNUNA ÇÖZÜM

Tahkimin sektördeki en sorunlu konulardan biri olduğunu dile getiren Eroğlu, tahkim sisteminin kangrene döndüğünü ve alternatif yargı olarak amacını aştığını belirtti ve tahkim sisteminin baştan sona revize edilmesi gerektiğini vurguladı. Eroğlu’na göre maliyetler kontrol altına alınmazsa trafik branşında yepyeni bir maliyet olacaktır.

SEDDK Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, DASK’ın afet bölgesindeki halihazırdaki uygulamaları ile 13.5 milyarlık bir ödemenin bölgeye ulaştığını ifade etti. Ülkenin finansal sürdürülebilirliği noktasında riskten kaçınmak için sigorta penetrasyonunun artırılması gerektiğine vurgu yapan Eroğlu, KOBİ'lerde sigortalılık oranının yüzde 50 olduğunu, DASK'ta yeni uygulamaların hayata geçirileceğini bildirdi. Otoritelere göre sigorta şirketlerinin ihaleye çıkma zorunluluğunun kaldırılması, trafik sigortacılığında yeni bir dönem için önemli bir adımdır.

AK Parti Rize İl Başkanı Ayar görevinden istifa ettiğini duyurdu Olaylı derbi sonrası Ali Koç dahil 7 isim PFDK'ya sevk edildi Vücudunuz gibi saçlarınızda uyum sağlamakta güçlük mü çekiyor?
Sonraki Haber