HDP'de Selahattin Demirtaş tartışması!

HDP’de resmi olarak gündeme gelmese de eski Eş Başkan Selahattin Demirtaş’ın Cumhurbaşkanlığı için aday gösterilmesi ve bunun erkenden ilan edilmesi gerektiği konuşuldu.

Cumhuriyet’ten Mahmut Lıcalı’nın haberine göre, HDP’de geçen hafta sonu yapılan Parti Meclisi (PM), ardından da Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantılarında partinin seçimlere yönelik seçim stratejileri ele alınmıştı. Parti içindeki ağırlıklı görüş, HDP’nin Cumhurbaşkanı adayını bir an önce kamuoyuna ilan etmesi yönünde.

Kulislerde eski HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın cezaevinde olsa bile toplumda büyük bir karşılığının olduğu ve HDP’nin oy oranını 7 Haziran’ın ötesine taşıyabileceği görüşleri dile getiriliyor. Parti içinde Demirtaş’ın 16 Nisan’da İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmasında ceza gelebileceği; böylece olası adaylığının önünün kesilebileceği yorumları da yapılıyor.

DEM Parti'de deprem! Başkan ve Meclis üyeleri topluca istifa etti Kadıköy'de Tacettin Kutay'ın kızına taciz iddiası: Adli işlem başladı Türkiye'den Fransa açıklaması: Karar yok hükmündedir!
Sonraki Haber