HDP ile ilgili Deva iddiası! 6'lı masada Ahmet Davutoğlu çatlağı!

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sorularını canlı yayında yanıtladı...

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir’in SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sıcak gündeme ilişkin sorularını cevapladığı ‘Metehan Demir ile Gündem’in yeni bölümünde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başörtüsü için anayasa değişikliği açıklaması, EYT’lilerin ilk maaş ödemeleri, erkene çekileceği konuşulan seçimler, Meral Akşener’in seçim kampanyasındaki Ekrem İmamoğlu detayı, Ahmet Davutoğlu’nun tepki çeken ‘ortak imza’ formülü ile kriz açıklamaları, Ali Babacan’ın cumhurbaşkanı adayı olacağı ve altılı masanın dağılacağı iddiaları, HDP’nin kapatılırsa Deva Partisi çatısı altında seçime girebileceği iddiaları, ABD'nin Türkiye'ye F-16, Yunanistan'a F-35 satma hamlelerini masaya yatırıldı.

‘’BAŞÖRTÜSÜ MESELESİNİ REFERANDUMA GÖTÜRMEK ÇOK DOĞRU BİR ADIM DEĞİL’’

Metehan Demir, Düşüncem bu konunun meclis çatısı altında tamamen gündemden düşürüleceği şeklinde. Taslakları AK Parti ve muhalefetin kabul edeceği şekilde değil. Başörtüsü meselesini referanduma götürmenin çok doğru bir adım olmadığını düşünüyorum.

EYT’LİLERİN İLK MAAŞI NE ZAMAN YATACAK?

Mart'ı bekleyelim, en kötü ihtimal de Nisan ayında yatacağı söyleniyor.

SEÇİMLER ERKEN TARİHE Mİ ÇEKİLECEK?

Seçimlerin 7 Mayıs ya da ağırlıklı 30 Nisan olarak olacağı iddia ediliyor.

‘’ALTILI MASADA İSİMLER KAPALI KAPILAR ARDINDA KULİS YAPIYOR’’

Akşener adayının İmamoğlu olduğunu açıkça belirtiyor. Kılıçdaroğlu kesinlikle adaylıktan vazgeçmiş değil. Hatta bu konudaki iradesini artırarak devam ettiriyor.  Altılı masada bir 6'lı olarak, bir de görmediğimiz kapalı kapılar ardında isimler bir araya gelerek kulis yapıyor.

‘’ALTILI MASA DAĞILMAMA GÖRÜNTÜSÜ VERMEK İÇİN HER ŞEYİ YAPACAK''


Davutoğlu'nun açıklamaları İYİ Parti ve CHP'de derin sıkıntı yarattı. Altılı masanın üyeleri için Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı ve bir bakanlık kesin olarak konuşulmuş.  Bu konuşulanların büyük bölümü 30 Ocak'ta açıklanacak. İYİ Partili bir isim, 'Şubat'ın ilk iki haftası içinde adayı açıklamayı düşünüyoruz' dedi. Altılı masa dağılmadan, dağılsa bile tek parça vücudu koruyarak yola devam etme konusunda kararlı. Altılı masa dağılmama görüntüsü vermek adına her şeyi yapacak.

''HDP-DEVA İTTİFAKI DEMEK HDP'NİN ALTILI MASANIN ÇATISI ATINDA SEÇİME GİRMESİ DEMEKTİR''

Bunun bedeli altılı masada İYİ Parti'den Deva Partisi'ne ağır ödetilebilir. HDP-Deva ittifakı demek HDP'nin altılı masanın çatısı atında seçime girmesi demektir.''

''F-35 MESELESİNDE ÇOK BÜYÜK BİR KUMPASA GELDİK''

F-35 meselesinde çok büyük bir kumpasa geldik. Türkiye'nin ortadaki hukuksuzluğu gidermek adına F-35'e sürekli baskı yapması gerek. F-16 kararı kongreden çıksa da biz ilk F-16 uçağını 2027'den önce alamıyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Metehan Demir’in açıklamalarının tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

YERLİKAYA NEDEN ‘FETÖVARİ’ DEDİ? EMNİYETTE ’KÖZ’ÜN GÖLGESİ Mİ VAR? FETÖ'nün boşalttığı devlet kadrolarını tarikat/cemaatler işgal ediyor! Elebaşılığını İsmail Azar ve Hamza Mutlu’nun yaptığı örgüt çökertildi! ‘TEMİZ ELLER’ İSİMLİ DARBE GİRİŞİMİ SORUŞTURMASINDA YENİ GELİŞMELER! AK Parti ve MHP'ye kumpas planında Uğur Dündar iddiası! MUHALİF GAZETECİDEN CHP'YE ŞOK UYARI!