Hazal Kaya'dan oyunculuğunu eleştiren Ahmet Hakan'a gönderme: 'Vasat herif'

Gazeteci Ahmet Hakan bugünkü köşesinde, Netflix’in 'Pera Palas’ta Gece Yarısı' adlı yeni dizisinde başrol oynayan oyuncu Hazal Kaya'yı kaleme aldı. Hazal Kaya'dan Ahmet Hakan'ın 'Hazal Kaya'nın oyunculuğundan nefretimin 5 sebebi' başlıklı yazısına ise yanıt gecikmedi.

Netflix’in merakla beklenen, Hazal Kaya, Selahattin Paşalı, Tansu Biçer ve Engin Hepileri’nin başrolünü paylaştığı yeni dizisi 'Pera Palas’ta Gece Yarısı'nın 1'nci sezonu 3 Mart'ta yayınlandı. Gazeteci Ahmet Hakan, bugünkü köşesinde 'Pera Palas’ta Gece Yarısı' dizisiyle gündemde olan oyuncu Hazal Kaya’nın oyunculuğunu ağır sözlerle eleştirdi.


Ahmet Hakan, Hazal Kaya'nın oyunculuğundan nefret etme sebeplerini 5 maddede sıraladı:

''BİR: Çok aşırı bir zorlamayla doğal olmaya çalışıyor.

İKİ: Büyük oynayarak iyi oyuncu olacağını sanıyor.

ÜÇ: Gözlerine ve yüzüne ifade yüklemesini bilmiyor.

DÖRT: Sahne ne olursa olsun hep şımarık kız çocuğu modunda.

BEŞ: Hiç bitmeyen, hiç tükenmeyen bir yapmacıklık var oyunculuğunda.''

Hazal Kaya’dan ise Ahmet Hakan’ın hakkında yaptığı sert eleştirilere yanıt gecikmedi. Instagram hesabından Kaya, ''Senin fikrinin ne önemi var vasat herif'' yazılı bir fotoğraf paylaştı.



Kaya ardından ise şunları söyledi:

''Zamanda yolculuk yapıp 100 yıl öncesine giden bir kadın nasıl doğal olabilir? Böyle bir kurguyu canlandıran bir oyuncu nasıl hayatın olağan akışındaymış gibi gündelik oynayabilir? Bu yüzyıldaki kazanımlarla, kimsesiz tek başına ayakta durmuş, özgür bir kadın, geçmişte yabancılık çekmeden nasıl var olabilir? Portakalın yuvarlanışını izlediğimiz bir senaryosu yok. Pera Palas'ın, organik değil, fantastik bir kurgusu var. Ben de performansımı bu detayları dikkate alarak inşaa ettim. Beğenmemiş olabilirsiniz. Bazılarının eleştirilerinin adaletine dair terazisi kaymış da olabilir. Ama teraziniz kayarken bedenime, varlığıma nefret içerikli yorumlar yapamazsınız! Hele ayrıcalıklı konumlarını korumak için yeri gelince nasıl sustuklarını bildiklerimiz hiç yapamaz! Haddiniz değil!''


''PERA PALAS'TA GECE YARISI'' DİZİSİ HAKKINDA

45 dakikalık 8 bölümden oluşuyor

Format: Gizem, macera

Charles King’in “Pera Palas’ta Gece Yarısı (Midnight at the Pera Palace) romanından esinlenilmiştir.

Gösterim tarihi: 3 Mart 2022

Yönetmen: Emre Şahin, Nisan Dağ (Eps 5&6)

Senarist: Elif Usman

Yapım şirketi: Karga Seven Pictures

Oyuncular ve canlandırdıkları karakterler:

Hazal Kaya (Esra)

Tansu Biçer (Ahmet)

Selahattin Paşalı (Halit)

Engin Hepileri (Resat)

Yasemin Szawloski (Sonya)

James Chalmers (George)

Ahmet Varli (Dimitri)

Nergis Öztürk (Eleni)

Murat Kılıç (Osman)

Osman Albayrak (Naim Efendi)

Ergun Metin (Fahrettin)

Dizinin konusu: Genç bir gazeteci olan Esra’nın İstanbul’daki efsanevi Pera Palas Oteli ile karşılaşmasını konu alıyor. Otel hakkında yazı yazmak üzere görevlendirilen Esra, yanlışlıkla 411 numaralı odanın 1919 yılına açılan bir kapı olduğunu keşfeder. Geçmişe doğru bir yolculuk yapar ve siyasi bir komplonun ortasına düşer. Artık Esra, kurnaz otel müdürü Ahmet ile birlikte tarihin akışını ve geleceğini korumak zorundadır. Ancak, Esra, İstanbul'un en çılgın kulübünün sahibi, yakışıklı ve gizemli Halit ile tanışır tanışmaz, 1919 İstanbul'unda hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığını ve kimsenin aslında söylediği kişi olmadığını anlar.

Koltuğunu Dora'ya bırakan Özel: İyice yerleşmezseniz kaldırabilirler 24 Nisan 2024 Çarşamba TJK at yarışı programı açıklandı! 23 Nisan 2024 Salı TJK at yarışı koşu sonuçları açıklandı!
Sonraki Haber