Hava sıcaklığı 33 derece birden düştü!

ABD'nin Montano eyaletinde hava sıcaklığı 33 derece birden düşerek 2 dereceye geriledi. Eyalette kar yağışı başlarken, sırada Denver kentinin olduğu belirtiliyor. Bunun benzerini 1987'de Türkiye yaşamış hava sıcaklığı 17 derece birden düşmüş ve yaşanan kar fırtınası nedeniyle günlerce otoyollar dahil ulaşım tamamen durmuştu.

Günler öncesinden duyurulmuştu ABD'nin bazı kentlerinde 30 derecenin üzerinde yaşanacak olan sıcaklık düşüşü. 

Ve beklenen oldu. Montano eyaletinde sıcaklık çok hızlı bir düşüşle 2 dereceye gerilemiş durumda. Eyalette tipi şeklinde kar yağışı sürüyor. 

Bir gün önce 35 derece sıcaklıkla kavrulan eyalet 24 saat sonra yaşanan ani düşüşle tam anlamıyla donuyor. 

Ve üstelik bu ani düşüş sadece Montana ile de sınırlı değil. Colorado eyaleti, Denver kenti sırada. Saatler içerisinde oraları da beyaz örtü kaplayacak. 

Buna benzer bir olay 1987'de Türkiye'de de yaşandı. Başta İstanbul olmak üzere Türkiye'nin önemli bir bölümünde 3 Mart 1987'de hava sıcaklığı 17 derece birden düşmüş, 4 Mart'ın ilk saatlerinde -3 dereceye düşen hava sıcaklığını kar fırtınası izlemiş ardından ülkenin başta İstanbul olmak üzere birçok kentinde ulaşım tamamen durmuştu. İşte İstanbul'da yaşanan kar fırtınasından bir kare... 

Fatih Terim Panathinaikos'tan ayrıldığını açıkladı 28 Şubat davası sanıklarına af! Çetin Doğan tahliye edildi.. Merkez'in yıl sonu dolar beklentisi geriledi
Sonraki Haber