Hatay'da doğal gaz paniği: Boru patladı, gaz böyle sızdı

Hatay'ın Antakya ilçesinde, Antakya'ya doğal gaz taşıyan bir boru hattında patlama meydana geldi. Patlamanın ardından sızan gaz, cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

Antakya'nın Büyükdalyan Mahallesi'nde yaşayanlar, dün akşam korku dolu anlar yaşadı. Antakya'ya doğal gaz taşıyan ana boru hattında patlama meydana geldi. Patlamanın ardından borudan sızan gaz, cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Görüntülerde, gökyüzüne yükselen gazın tehlikeli boyutu net bir şekilde görülüyor.

Patlamayı duyan ve sızıntıyı gören vatandaşlar panikle durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve doğal gaz firmasına ait ekipler sevk edildi. Bölge güvenlik altına alınırken, itfaiye ekipleri alevleri kontrol altına aldı.

Doğal gaz firması yetkilileri, patlamanın nedenini belirlemek için inceleme başlattı. Ekiplerin çalışmaları sırasında, bölgedeki vatandaşların kombi, kazan ve yakıcı cihazlarını kapalı konumda tutmaları istendi.

Yapılan çalışmanın ardından arıza giderildi ve doğal gaz akışı yeniden sağlandı. Neyse ki patlamada ve sızıntıda herhangi bir can kaybı veya yaralanma olmadı.

O bölgelerde elektrik kesintisi yaşanacak! ERDOĞAN-ÖZEL GÖRÜŞMESİ CHP’DE KİMLERİ RAHATSIZ ETTİ? İstanbul'un nisan ayı enflasyonu açıklandı
Sonraki Haber