Hasankeyf'in yeni yerleşkesine keyifli yolculuk

Türkiye'nin en uzun köprüleri arasında yer alan ve Cengiz İnşaat tarafından yapılan Hasankeyf-2 Köprüsü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla hizmete açıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın video konferansla katıldığı açılış töreninde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun yanı sıra Cengiz İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Asım Cengiz de hazır bulundu.

Yeni yerine taşınan Hasankeyf'e ulaşımı sağlayacak, aynı zamanda Batman-Midyat yolunda yapılan Hasankeyf varyantı baraj gölet geçişi sorununa çözüm olacak Hasankeyf-2 Köprüsü, Ilısu Barajını da yapan Cengiz İnşaat tarafından Dicle Nehri üzerinde inşa edildi.

Köprü, 1001 metrelik uzunluğuyla Türkiye'nin en uzun köprüleri arasına girdi. Bölünmüş yol standardındaki köprüde yayalar için de bir geçiş yolu bulunuyor.

Dünyanın en hızlı savaş uçakları belli oldu! Otomobil markaları kampanyaları patlattı! Sıfır faiz uzun vade Şampiyonluğa koşan Galatasaray'da ayrılık çanları çalıyor! Akaryakıtta yeni dönem bugün başladı Alves Fenerbahçe'yi Mourinho'ya anlattı: Tüm şampiyonlukları unut! Altın yatay seyirde! İşte 15 Mayıs 2024 güncel altın fiyatları