Hangi kripto para birimi alınmalı? 2021 yılında yatırım yapılabilecek en iyi 5 kripto para birimi

Son dönemin popüler yatırım araçlarından olan kripto para birimleri, yatırımcısını cezbettiği gibi yeni başlayanlar için de heyecan verici bir yükselişte. Kripto para borsalarında 2021 yılında yatırım yapılabilecek en iyi 5 kripto para birimi hangisi? Hangi kripto para birimi alınmalı?

Bitcoin, Ethereum, Ripple ve diğer kripto para birimleri 2021 yılında da yükselişini sürdürecek mi? Yatırım aracı olarak son dönemde popüler bir yere sahip olan kripto para birimleri 2021 yılında da ilgi çekmeye devam ediyor. Geçmiş yıllara göre alıcısı ve satıcısı ile borsası ile oldukça hızlı bir büyüme gösteren coin piyasası her gün bir yenisi eklenen kripto para birimi çeşidiyle iştah kabartıyor.

2020 yılının sonlarında birçok yatırımcı kripto paralara yönlenirken, birikim yapan insanların dahi küçük ücretlerle kripto paralar biriktirdiği gözlemlendi.



Fakat coin dünyası ve kripto paralar yatırım için dikkat gerektiren bir piyasa olduğu için, çoğu insan bazen de bilgisizlikten kaynaklı olarak uzun ya da kısa vadeli yatırımlarını hangi kripto paralara yapacağını bilemiyor.

Kripto para dünyası dolara sabitlenmemiş ve ayrı bir algoritmaya sabit olduğu için veri analizini dikkatli yapmak, yatırımları doğru yönlendirmek önemli bir husustur.

2020 yılının sonlarında ise, 5 kripto para birimi 2021 için iyi bir yatırım aracı olduğunun sinyallerini verdi. Bunları; Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), Ripple (XRP) ve Tether (USDT) olarak sıralayabiliriz.

Bitcoin, en yaygın olarak bilinen kripto para birimi olmakla birlikte, yaşadığı iniş çıkışların ardından 2019 yılında stabilize olarak en umut verici kripto para oldu. 2020 yılının ilk 3 ayında ciddi bir düşüş yaşamasının ardından 7 bin doların üzerine çıkan Bitcoin genel anlamda yatırımcılarının yüzünü güldürdü. Bitcoin'in 2021 yılında da yatırıma uygun bir kripto para olacağı ön görülüyor.

2020 yılında Bitcoin'in ardından en çok ön plana çıkan kripto para birimi ise Ethereum oldu. Bazı önemli analistler ETH'nin uzun vadede Bitcoin'i yakalayabileceğini bile iddia ediyor. Yakın vadede bu iddianın gerçekleşmesi çok mümkün gözükmese de Ethereum'un yükselişinin ve yatırımcının yüzünü güldüreceğinin bir göstergesi olarak da kabul edilebilir.

Diğer 3 altcoin; Litecoin, Ripple ve Tether ise umut vadeden kripto para birimleri olarak kabul edilebilir. BTC ve ETH'ye göre daha ucuz olan bu birimler, pazar potansiyelinin çok altında seyreden kripto paralar olarak görülüyor. Bu yüzden bu altcoinlere de yatırım yapmak akıllıca olarak kabul edilebilir.

Erkek öğrencileri etek giydirip oynattılar! Soruşturma başlatıldı... KANDİL İSTEDİ, DEM HAREKETE GEÇTİ, CHP DESTEK VERDİ! ASIL PLAN NE? Beşiktaş gelecek sezon Avrupa'nın dışında kalabilir!
Sonraki Haber