HALK TV'NİN PATRONU FETÖ'NÜN GÖZDESİ ÇIKTI

Ceyhun Bozkurt oceyhunb@gmail.com

İlk olarak Sabah gazetesi yazarı Dilek Güngör yazdı.

Güngör, "CHP'nin kanalı Halk TV'ye paravan patron" başlıklı, 19 Haziran 2020 tarihli yazısında Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK)'nun, Ocak 2020 tarihinde Halk TV'ye satın alan Cafer Mahiroğlu'nun terör ve casusluk örgütlenmesi FETÖ'nün İngiltere'deki ayağıyla bağlantısı olup olmadığını araştırdığı bilgisini paylaşmıştı. Yazıda ayrıca dikkat çekici başka detaylar vardı.

(Dilek Güngör'ün yazısının linki: https://www.sabah.com.tr/yazarlar/dilek-gungor/2020/06/19/chpnin-kanali-halk-tvye-paravan-patron )

Araştırmalarda ne sonuçlara ulaşıldı bilmiyoruz ama SüperHaber olarak bizim araştırmalarımızın sonuçları Halk TV izleyen, bu kanalı destekleyen tüm Atatürkçüleri, Milliyetçileri şok edecek türden belgeler ve bilgiler içeriyor.

Bu bilgileri, belgeleri yazmayı ilerleyen satırlara bırakarak kitabın ortasından şunu çok rahat söyleyebiliriz: Halk TV'nin patronu Cafer Mahiroğlu, terör ve casusluk örgütlenmesi FETÖ'nün İngiltere ayağının hem gözdesi hem de destekçisiymiş.

Şimdi bilgileri aktaralım.

FETÖ'NÜN İŞ DÜNYASI LOBİ ÖRGÜTÜ BİZNET

FETÖ, 2008 yılında Londra yapılanması içinde, iş ve lobi dünyasında etkili olabilecek bir örgütlenme kurdu. Yapılanmanın adı BizNet olarak belirlendi. Kısa adı SETA olan Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı uzmanları Enes Bayraklı, Hacı Mehmet Boyraz ve Oğuz Güngörmez tarafından 2018 yılında hazırlanan "FETÖ'nün Birleşik Krallık Yapılanması" başlıklı 98 sayfalık raporda, BizNet ile ilgili şu bilgiler aktarılmıştı:

"(...) 2008’de kurulan BizNet’in temel gayesi doğrudan örgüte bağlı çalışan işletmelerin yanı sıra örgüt üyelerinin sahip olduğu işletmelerin bir arada tutulmasını sağlamaktır. Bunun yanı sıra Birleşik Krallık’ta yatırım yapma niyetindeki FETÖ’cü iş adamlarına yatırım destek hizmeti de veren BizNet, FETÖ’cü iş adamlarının Türkiye’deki çatı kuruluşu TUSKON ile yakın temasta çalışarak örgütün lobi faaliyetlerine katkıda bulunmuştur.

"Resmi internet sitesinde halihazırda 500 üyesi ve 15 bin online takipçisinin bulunduğunu belirten BizNet aktif olarak çalıştığı süre zarfında Business Network Magazine isimli bir dergi de çıkarmış ve bu dergiyi 24 sayı yayımlamıştır. Derginin 2010’un Ocak-Şubat dönemini kapsayan üçüncü sayısında FETÖ’nün Birleşik Krallık eski imamı olarak bilinen Adnan Azak ile röportaj da yapılmıştır. Ayrıca dergi ulusal ve yerel makamlara ücretsiz gönderilerek örgütün lobi faaliyetine dolaylı katkı sağlanmıştır. Nitekim Londra eski Belediye Başkanı ve mevcut Dışişleri Bakanı Boris Johnson ve Avrupa İşlerinden Sorumlu eski Bakan Chris Bryant dergi ve faaliyetlerinden övgü ile söz etmiştir.

BizNet ve Business Network Magazine ile ilgili belirtilmesi gereken bir diğer önemli husus ise gerek BizNet’in gerekse derginin resmi internet sitesinde doğrudan örgüt lideri Fetullah Gülen’e atıfta bulunulmasıdır."

Raporda, terör ve casusluk örgütünün İngiltere'deki lobi kuruluşları ile ilgili yayınlanan şemada da BizNet merkezde yer almaktaydı:

BizNet'in çıkardığı Business Network dergisi de 15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ militanları eliyle gerçekleştirilmeye çalışılan ama Türk devleti ve milleti tarafından püskürtülen örtülü işgal girişiminden kısa bir süre öncesine kadar faaliyetteydi.

Şimdi bunlarla Cafer Mahiroğlu'nun ne ilgili var diyeceksiniz.

Uzatmayalım o zaman.

Mahiroğlu, bilindiği üzere bir iş insanı ve İngiltere'de kendisine ait şirketler bulunmakta. Her ne kadar battığına ve çok sayıda mağazasını kapattığına yönelik ciddi iddialar olsa da kendisi Türkiye'de bu şekilde tanınıyor. Mahiroğlu, Londra merkezli olan Armadi Tekstil ve Select kadın giyim mağazaları zincirinin sahibi.

İşte bu şirketlerin reklamlarının yayınlandığı yayın kuruluşu, 2009 yılında doğrudan FETÖ'nün çıkardığı Business Network dergisi. Dergide hem Armadi hem de Select'in reklamları bulunuyor. Örnek olarak 2009 yılı Eylül-Ekim tarihli Business Network dergisinde yer alan reklamları şu şekilde gösterebiliriz:

BizNet yani FETÖ ile Mahiroğlu arasındaki iletişim sadece reklam vermekle yapılmamış. Mahiroğlu, Mayıs 2009'da Business Network'un kendisinin baş davetli olduğu "Sektörel Pazar Kahvaltısı"na da konuşmacı olarak katılmış. Orada kendisinden bol bol övgüyle söz edilmiş.

YARDIMCISI DA DERGİYE ABONE, TUSKON'A YAKIN

Bu çok acayip ve karanlık ilişkiler ağı bu şekildeyken önemli bir detay daha var. Mahiroğlu'nun yıllardır yardımcılığını yapan Zeynep Turudi de aynı şekilde hem BizNet'e hem de terör ve casusluk örgütü FETÖ'nün iş dünyasındaki en üst yapılanması TUSKON'a yakın bir isim.

Örneğin örgütün yayın organı Business Network'un aboneler listesinde Turudi'nin ismi karşımıza çıkmakta.

Turudi ayrıca TUSKON'un Londra'da düzenlediği Türkiye World Trade Bridge 2010 (Türkiye Dünya Ticaret Köprüsü 2010) etkinliğinin davetlisi. Bunu nereden anlıyoruz. Dönemin TUSKON Genel Sekreter Yardımcısı Kerem Aydın tarafından Türk Hava Yolları'nın Londra Ofisi'ne gönderilen 2 Haziran 2010 tarihli bir yazıda, bu etkinlik kapsamında 8 kişinin biletlerine yüzde 25 indirim uygulanması talep ediliyor. Bu 8 kişiden biri de Zeynep Turudi.

KUMPASLAR DÖNEMİ

Acı olan da Mahiroğlu ve yardımcısı, FETÖ terör ve casusluk örgütünün yapılanmalarıyla bu kadar içli dışlıyken, aynı örgüt Türkiye'de Halk TV izleyicilerinin de tepki gösterdiği kumpasları gerçekleştiriyordu. Bu kumpaslar, FETÖ militanlarının yargılandığı davaların iddianamelerinde "15 Temmuz'un altyapısını oluşturmak" olarak tanımlanmıştı.

 

Tüm yazılarını göster