Hakaret içerikli paylaşımları Seyhan Soylu'nun başına iş açtı

Cemiyet hayatının tanınan isimlerinden Burcu Ziyal ile kardeşi Melis Anık, 'Sisi' lakaplı Seyhan Soylu'nun sosyal medya üzerinden haklarında hakaret içerikli paylaşımlarda bulunduğu gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulundular. Şikayet sonrası Seyhan Soylu hakkında 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Sisi ilerileyen günlerde hakim karşısına çıkacak.

"Sisi" lakaplı sosyal medya fenomeni ve program sunucusu Seyhan Soylu, sosyal medya hesabından Burcu Ziyal ve Melis Anık kardeşlerle ilgili paylaşımda bulundu. Soylu yayınladığı videolarda Burcu Ziyal ve Melis Anık'a hakaret etti.

3 ayrı video paylaşan Soylu, iki kardeşi hedef alarak ''Guru ne oldu kız sid... havan mı gitti. Kaldır k... aç belini'' şeklinde hakaretler yağdırdı.


SİSİ'DEN İKİ KARDEŞE AĞIR HAKARETLER

Burcu Ziyal ve Melis Anık ise avukatları aracılığıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gelerek Seyhan Soylu hakkında suç duyurusunda bulundu. Kardeşler tarafından savcılığa sunulan şikayet dilekçesinde Soylu'nun haklarında çektiği videoları sosyal medya hesabında paylaştığı ve video içeriğinde, ''Emre'ye acıyorum aslında ben biliyor musun? Senin gibi bir fa..şeyi alıp o hayattan çıkarmış'' gibi cümleler sarf ederek onurunu zedelediği anlatıldı.

Dilekçenin devamında Seyhan Soylu'nun çektiği videoda Burcu Ziyal ve kardeşi Melis Anık hakkında, ''Levent civarına sakın gitmeyin, her türlü uyuşturucu vesaire bunlarda var. Zaten rezillerin gerçek meslekleri belli herkes biliyor. Erkekler bu or..ların fiyatı iki bin 500 lira ama o kadar da etmezler'' diyerek ağır hakaretlerde bulunduğu belirtildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Sabah Gazetesi'nden Atakan Irmak'ın haberine göre; Şikayet sonrası savcılık Seyhan Soylu hakkında soruşturma başlattı. Savcılık video içeriklerini izlediğinde hakaret içerikli paylaşımların bulunduğunu tespit etti.

Yürütülen soruşturma sonunda Seyhan Soylu hakkında, 'Sesli, Yazılı veya Görüntülü Bir İleti İle Hakaret' suçu kapsamında 2 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenledi. Şüpheli ilerleyen günlerde Asliye Ceza Mahkemesinde hâkim karşısına çıkacak.

Motorine indirim geldi, benzine indirim gelecek mi? İzmir'de bugün hava nasıl olacak? İzmir'de bugün hava nasıl olacak?
Sonraki Haber