Hababam Sınıfı hakkında bilinmeyenler!

Hababam Sınıfı ile tanıştığımız yıl 1975. Yani, 44 yıldır hayatımızda olan bu kült film ve sonrasındaki devam filmleri en az iki nesli etkilemiş ve etkilemeye devam edecek gibi duruyor. İşte o kült filmin bilinmeyenleri.

Filmde sadece Feridun Şavlı değil, kardeşi de oynadı ama biz onu tanımadık

Evet, Feridun Şavlı’nın kardeşi filmde küçük bir rol almıştı…

Serinin ilk filmi için yönetmen Eğilmez’in isteği ve kararı üzerine gazetede bir ilan yayımlanır. Bu ilanda film için oyuncular aranıyordur. İşte Feridun Şavlı ve kardeşi Faruk Şavlı da bu ilanla projeye dahil olmuştur. Abi Şavlı altı filmlik serinin beş filminde Domdom Ali karakteriyle rol alırken kardeşi Faruk haraç vermediği için abisi ve diğer oyuncuların rol icabı dövdükleri mazlum genci oynar. Ancak dikkatimizden kaçsa da Faruk serinin diğer filmlerinde öğrenciler arasında gözüken figüran olmaya devam etmişti.

Bu arada Feridun Şavlı’nın diğer kardeşi Fatih de Neşeli Günler filminde “Ziya (Şener Şen)”ın aslanı çakıyla öldürdüğü martavalı salladığı sırada arkasındaki “Çocuk Yaşar” karakterine hayat vermişti.

Akaryakıta indirim geldi! İşte güncel benzin, motorin, LPG fiyatları Eleme gecesi sonrası Survivor All Star'da dikkat çeken itiraflar... 2 Mayıs 2024 tarihli akademik kadro ilanları yayınlandı! 2 Mayıs 2024 tarihli Resmi Gazete yayımlandı! Meteorolojiden 34 il için kuvvetli yağış uyarısı! Ankara'da sağanak etkili oldu, yollar göle döndü