Güzellik uzmanları ayağa kalktı!

Cüneyt Özdemir, Youtube kanalında ”Güzellik merkezlerinin çirkin yüzü” başlığıyla Dilan Polat’a eleştirilerini dile getirdi. Ancak bu başlık sosyal medyada büyük tepki çekti. İstanbul Güzellik Uzmanları ve Güzellik Salonu İşletmecileri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ayşe Aydın işyeri sahibi ile çalışan kadınlar, 'Haddini bil Cüneyt Özdemir' hashtagi altında sosyal medyada tepki dolu mesajlar yağdırdı.

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

Sosyal medyada yaptığı yayınlarla en çok konuşulan isimler arasında olan ve son günlerde magazin gündeminden düşmeyen Dilan Polat’a eleştiri ilginç bir tepkiye neden oldu.

“GÜZELLİK SALONLARININ ÇİRKİN YÜZÜ!”

Gazeteci Cüneyt Özdemir, YouTube kanalından üzerinden yaptığı yayında, Dilan Polat’ı kast ederek ”Güzellik çirkin yüzü!” başlığı altında konu hakkında eleştirilerde bulundu. Özdemir, güzellik salonları başlığı altında yaptığı yayında "Güzellik merkezleriyle ilgili çirkin bir gelişme yaşanıyor. Bu meseleyi sonradan görme ve görgüsüzlük boyutuyla veya birileri birilerine had bildiriyor, tükürüyor olarak biliyorduk. Ama şu ana kadar da maliyet bakacak mı, bakmayacak mı diye biraz daha aşmış durumda Türkiye'de güzellik merkezleri denilen yerlerin bayağı çirkinleştiğini görüyorum" dedi. Gazeteci Özdemir eleştirilerine "İşin içinde uyuşturucu var, hakaret var, tehdit var. En son kurşunlama olmuş. Sosyal medyada kıyametler kopuyor. Çok fazla iddia var. Güzellik merkezlerinin kurşunlanması mı olur? Burada bir tehdit var. Bu iş de sadece maliyeyi değil emniyeti de kapsıyor” şeklinde devam etti.

GÜZELLİK UZMANI VE ÇALIŞANLARI SOSYAL MEDYADA AKIM BAŞLATTI!

Cüneyt Özdemir’in eleştirisine başta İstanbul Güzellik Uzmanları ve Güzellik Salonu İşletmecileri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ayşe Aydın olmak üzere işyeri sahibi ve güzellik merkezinde çalışanlar ”Haddini bil Cüneyt Özdemir” hashtagi altında sosyal medyada tepki mesajları yağdırdı.

"GÜZELLİK UZMANLARI VE ÇALIŞANLARI DERTLİ!”

Özdemir’in eleştirisi üzerine açıklama yapan İstanbul Güzellik Uzmanları ve Güzellik Salonu İşletmecileri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ayşe Aydın, ”Güzellik salonu işletmecisi çoğunluğunu kadınların oluşturduğu yüz binden fazla kadın esnafın bir fenomen yüzünden  zarar görmesinden şikayetçi olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti

”Bir fenomenin özel hayatı üzerinden güzellik salonlarının itibarsızlaştırılmasına yönelik sosyal medyada yapılan yayınlar odamız üyelerini ve sektörde iş yapan 100’den fazla çoğunluğunu kadınların oluşturduğu güzellik salonlarını ve dolayısı ile bu sektörden ekmek yiyen dört yüz binden fazla güzellik uzmanını, töhmet altında bırakmakta ve işlerine zarar vermektedir.”

“BİR FENOMEN ÜZERİNDEN BİZLER KARALANIYORUZ!”

Ayşe Aydın açıklamasında:

”Sık sık çeşitli vesilelerle kamuoyu gündemine olumsuz haberlerle getirilen güzellik salonları bu kez de bir fenomenin özel hayatı ve paylaşımları sebebi ile konuşulmakta ve bu durum sanki bütün güzellik salonları ve sahipleri bu şekilde kazanıyor ve yaşıyor izlenimi oluşturmaktadır. Her şeyden önce bilinmesi gereken şudur ki; güzellik sektöründe mevcut salonların yüzde 90’ından fazlası tek şubeli ve kadın esnaf tarafından yönetilen müesseselerdir. Büyük bir bölümü 2-3 personelle hizmet vermekte ve ağır ekonomik şartlar altında ayakta kalma mücadelesi vermektedir.Türkiye bir hukuk devletidir ve yasalarla belirlenmiş şartları sağlamak kaydı ile herkes dilediği işi yapabilir. Bu sebeple, sektörde reklamın gücünü fark ederek, mevcut isimlerini paraya tahvil etmek üzere sektöre giren fenomenlerin, bu alana yönelmelerinde de elbette eleştirecek bir yan yoktur" dedi.


“SEKTÖRÜMÜZÜN KARALANMASINA İZİN VERMEMİZ MÜMKÜN DEĞİLDİR”

Tepkisini dile getirdiği cümlelerine devam eden Aydın:

"Ancak ne yazık ki yasalarla belirlenmemiş mesleki etik ve genel ahlaka mugayir davranışlar sergilenmesi, hem tüm güzellik salonlarını ve güzellik uzmanlarını töhmet altında bırakmakta, hem de büyük bir mücadele ile ayakta kalma çabası veren kadın esnafımıza zarar vermektedir. Bahsi geçen kişilerin gündem olma güçleri de göz önüne alındığında, sektör üzerindeki yıkıcı etki çok daha büyümektedir. Hizmet alıcılarının ve hizmet sunanlarının ekseriyetle kadın olduğu sektörümüzde takdir edersiniz ki güven ön plana çıkmaktadır. Sektörümüzün mafyavari işlerle, silahla, tehditle, küfürle gündeme gelmesi güzellik salonlarının ve güzellik uzmanlığı mesleğinin itibarsızlaştırılmasını kabul etmemiz mümkün değildir. Yetkili mercilerle beraber, gerek merdiven altı, ruhsatsız güzellik salonlarına, gerekse mesleğin itibarını zedeleyen oluşumlara karşı mücadele etmekteyiz ve etmeye devam edeceğiz.Kamuoyuna Saygı ile duyurulur.”dedi.

Acun Ilıcalı iddiası: 'Ali Koç'un teklifini kabul etti' 16 Mayıs 2024 Perşembe TJK at yarışı koşu sonuçları açıklandı! NASA bulgulara erişti! İki kara delik birleşti!
Sonraki Haber