Günlük üretim hedefi 200 ton! Petar Diyarbakır’da 10 petrol kuyusu açacak

Petar A.Ş. 89,4 milyon TL yatırımla Diyarbakır’ın Sur ilçesinde on adet sondaj kuyusu açarak petrol arayacak. İşte detaylar...

Petar Doğalgaz ve Petrol Arama San. Tic. A. Ş., Diyarbakır İli, Sur ilçesi sınırları içinde sahip olduğu AR/PTR/K/M44-b1 arama ruhsatlı saha içerisinde sondaj çalışması ile petrol arama çalışması yürütmeyi planlıyor. “Yiğitçavuş Petrol Arama Sondaj Faaliyeti” projesinin bedeli 89,4 milyon TL olarak hesaplanıyor. 

Proje kapsamında yaklaşık 15.255 hektarlık ruhsatlı sahada belirlenen 10 alanda petrol arama kuyusu açılacak. Yiğitçavuş Arama Kuyularında hidrokarbon potansiyelinin belirlenerek ülke ekonomisine kazandırılması amaçlanıyor. 

Petrol arama işlemi sondaj yöntemi ile yapılacak ve Rotary (Döner) Sondaj sistemi kullanılacak. Sondaj çalışmaları sonucunda sahadaki petrol rezervleri hakkında daha net bilgi sahibi olunacak. Yapılan sondajların olumlu sonuçlanması durumunda, sahada petrol üretimi için üretim kuyusuna dönüştürülecek.

Bu kapsamda günlük 200 ton petrolün çıkarılması planlanıyor. Çıkarılan petrol depolanmadan, TPAO Adıyaman ve Batman Bölge Müdürlüklerine tankerler aracılığı ile taşınacak.

Emine Erdoğan'dan 1 Mayıs mesajı ERDOĞAN-ÖZEL GÖRÜŞMESİ CHP’DE KİMLERİ RAHATSIZ ETTİ? Türk lirası mevduata uygulanan stopaj oranları yükseltildi
Sonraki Haber