Gözler Hakan Ateş’in üzerinde… 26 yıldır Denizbank’ı yöneten Ateş’in Fatih Terim Fonu vurgunundan haberi var mıydı?

Fatih Terim Fonu vurgunuyla gündeme bomba gibi düşen skandalda gözler 26 yıldır bankayı yöneten Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş'e çevrildi. Banka tam 4 kez el değiştirmiş olmasına rağmen Hakan Ateş'in Denizbank'ın en tepesinde nasıl kalabildiği tartışılırken Ateş’in Fatih Terim Fonu vurgunundan haberi olup olmadığı merak ediliyor.

Fatih Terim Fonu vurgunuyla gündemimizin ilk sırasına yerleşen Denizbank, bankacılık faaliyetlerine 1997 yılında Zorlu Holding’in patronajında başladı.

Bankanın başında ise halen Genel Müdürlük görevini yürüten Hakan Ateş bulunuyordu.

2004 yılında halka açılan banka o dönemde 25 bini aşkın ilave hissedara kavuşmuştu.
Banka daha sonra Belçika - Fransız menşeli Dexia grubuna geçti.

Ardından da Rusya’nın en büyük bankası konumunda bulunan Sberbank’a dahil oldu.

Denizbank, 2017 yılında başlayan pazarlık görüşmeleri sonucunda 2019 yılında yaklaşık 15.5 milyar TL bedelle Dubai merkezli Emirates NBD gurubuna devredildi.

Hakan Ateş

Bankanın Florya Şubesi’nde başlayan ve Levent şubesinde tamamen ayyuka çıkan Fatih Terim fonu skandalı bütün dikkatlerin hem bu bankaya hem de 26 yıldır bankayı yöneten Hakan Ateş’in üzerine çevrildi.

Denizbank, bu büyük vurgunda topu banka müdiresi Seçil Erzan’ın ve başta Fatih Terim olmak üzere birlikte hareket ettiği ünlü futbol adamlarının üzerine yıkmaya çalışsa da Hakan Ateş ismine dikkat etmek gerekiyor.

Seçil Erzan’ın kurduğu Fatih Terim fonundan haberdar olup olmadığı tartışılan Hakan Ateş’in 1997 yılında en tepe yönetici olarak başladığı Denizbank serüveninde tam 4 kez el değiştirmiş olmasına rağmen bankanın tepesinde nasıl kalabildiği konusu tartışılıyor.

Bankacılık tarihinde benzeri hiç görülmemiş olan bu tablo yaşanan tartışmaların arasında dikkat çekici bir detay olarak öne çıkıyor.

Fatih Terim fonu vurgununun kripto para piyasalarında 2022’de yaşanan büyük çöküşle aynı döneme denk gelmesi de kafaları karıştırıyor.

Çünkü bitcoin ve benzeri kripto para borsalarında en aktif rol oynayan bankanın Denizbank olduğu biliniyor.

3 Mayıs Türkçüler Günü nedir? 3 Mayıs Türkçüler Günü önemi ne? 3 Mayıs Cuma mesajları Resimli, dualı, ayetli Cuma mesajları İsrail basını yazdı: Netanyahu ve güvenlik yetkilileri arasında sorun!
Sonraki Haber