Google'dan hediye almayı kolaylaştıracak yapay zeka özelliği!

Google, online alışverişi biraz daha kolay ve çok daha ilginç hale getirmeyi amaçlayan yeni alışveriş özelliklerinin arkasındaki yapay zeka destekli "Search Generative Experience (SGE)" ile sahte yapay zeka ürünleri üretecek.

Google tarafından kullanıma sunulacak bu yeni özellikler, kullanıcılara arkadaşları veya kendileri için özel veya benzersiz ürünler bulmalarına yardımcı olmak amacıyla kullanılacak. Bunlar arasında yapay zeka kullanarak hediye fikirleri veya modaya uygun ürünler üretme özelliği de bulunuyor. Google ayrıca tatil sezonundan önce sanal deneme olanaklarını erkeklere de genişletiyor.

Bugünden itibaren ABD bölgesindeki kullanıcılar, Search Labs üzerinden SGE'ye zaten katılmışlarsa, hediye fikirleri ararken önerilen alt kategorilerle karşılaşacaklar. Ayrıca ürün veya hediye kategorisi hakkında daha fazla bilgi almak için kullanışlı içeriklere yönlendiren bağlantılar da bulunacak. Örneğin, "ev aşçıları için harika hediyeler" araması yapmak, özel araçlar, zanaatkar malzemeler, mutfak abonelikleri ve yemek kursları gibi keşfedilebilir alt kategoriler sunacaktır. Kullanıcılar daha sonra bu alt kategorilere dokunarak alışveriş yapılabilir hediye seçeneklerini inceleyebilir ve bir ürün satın alabilirler. Bu, belirli hobileri veya sizin için yabancı olan ilgi alanlarına sahip kişilere hediye alırken biraz daha geniş bir bakış açısı kazanmanın güzel bir yol gibi görünüyor.

SGE için gelen bir yetenek, kullanıcıların giyim ürünleri için metin açıklamalarını kullanarak foto gerçekçi görüntüler oluşturmalarına izin vererek bu sorunu çözmeyi amaçlıyor. Örneğin, "renkli desenli palto" gibi bir açıklama kullanarak benzer görünümlü gerçek ürünleri çevrimiçi satın almak mümkün olacak. Kullanıcılar, oluşturulan görüntülerin tam ihtiyaçlarına uyduğundan emin olmak için ipuçlarını iyileştirebilir ve ardından Google'ın Alışveriş portalındaki 35 milyar listelemeden görsel olarak benzer tarzdaki alışveriş yapılabilir ürünleri görmek için sayfayı aşağı kaydırabilirler. Google, bu yeni özelliğin Aralık ayında ABD'deki SGE kullanıcıları için mobilde kullanıma sunulmaya başlayacağını söylüyor.

Son olarak, SGE kullanıcılarıyla sınırlı olmayan küçük bir güncelleme, Google'ın yapay zeka destekli sanal deneme aracına yapılmıştır. Bugünden itibaren, Abercrombie, Banana Republic, JCrew ve Under Armour gibi yüzlerce markanın erkek üst giyimleri, sanal deneme deneyimi ile kullanılabilecek ve kullanıcılara cilt tonu, vücut şekli, boyut ve boyutta değişen 40 model üzerinde bir gömlek veya kazakın nasıl görüneceğini gösterme imkanı sunacak. Bu özellik şu anda ABD'deki Google uygulaması ve mobil tarayıcılarda kullanılabilmektedir, ancak Google yakında masaüstüne de geleceğini belirtiyor.

FETÖ CEMAATİ ELE Mİ GEÇİRİYOR? CÜBBELİ İLE İLGİLİ 15 TEMMUZ İDDİASI! OECD, Türkiye büyüme tahminini yükseltti İlk değişim il başkanlarında! 2K formülü ile hayata geçirilecek...
Sonraki Haber