Google, eski mail hesaplarınızı silecek! Eski Gmail hesapları ne zaman silinecek? Gmail hesaplarının silinmemesi için ne yapmak gerekir?

Google, bu yılın başlarında aktif olmayan Gmail hesaplarını silme niyetini duyurmuştu. Bu gelişmenin ardından Gmail hesaplarının silineceği tarih ve ne kadar uzun inaktif olan hesapların silineceği merak ediliyor. Peki, Gmail hesapları eski hesapları ne zaman silinecek? Gmail hesaplarının silinmemesi için ne yapmak gerekir? Kaç yıldır kullanılmayan Gmail hesapları silinecek? İşte Gmail hesaplarının silineceği o tarih...

Google, kullanılmayan Gmail hesaplarını ve bağlantılı fotoğrafları silme kararı aldı. İlk kaynaklardan alınan bilgilere göre, bu adımın bir sonucu olarak, kullanıcıların veri kaybını önlemek için önemli bir tarih yaklaşıyor. Peki, Eski Gmail hesapları ne zaman silinecek? Gmail hesaplarının silinmemesi için ne yapmak gerekir? Kaç yıldır kullanılmayan Gmail hesapları silinecek? Detaylar haberimizde...

Eski Gmail hesapları ne zaman silinecek?

PCMag ve diğer kaynakların bildirdiğine göre, Google, kullanılmayan Gmail hesaplarını ve ilişkili fotoğrafları silmeye hazırlanıyor ve bu işlem 1 Aralık 2023'te başlayacak.

Kaç yıldır kullanılmayan Gmail hesapları silinecek?

Google'a göre, kullanılmayan bir hesap, iki yıl içinde kullanılmamış olan bir hesaptır. Google, giriş yapma, e-posta gönderme veya alma, Google Drive kullanma, YouTube videosu izleme, fotoğraf paylaşma, uygulama indirme ve giriş yapılıyken arama yapma gibi eylemleri hesap etkinliği olarak kabul eder.

Google hangi Gmail hesaplarını silinecek?

Bu politika yalnızca kişisel hesapları kapsar ve işverenlere, okullara veya diğer kuruluşlara bağlı olanları etkilemez.

1 Aralık'tan itibaren Google, kullanılmayan hesapların tüm içeriğini ve verilerini silebilir. Bu, Google tarafından depolanan bir dizi bilgiyi içerir, Google Fotoğraflar, Google Takvim etkinlikleri, Google Belgeler ve e-postalar da dahil.

Silme işleminden önce Google, ilgili hesaba ve varsa kurtarma e-postasına bildirim gönderecek.

Google'ın Kullanılmayan Google Hesabı Politikası'nda şu ifade yer alıyor: "Google ürünleri, hesabınız belirli bir üründe 2 yıl boyunca kullanılmadığında verilerinizi silme hakkını saklı tutar." 1 Aralık 2023, bu politika kapsamında bir hesabın silinebileceği en erken tarihi belirtir.

Bazı istisnalar bulunmaktadır, örneğin hesap Google Play mağazasında bir şey satın almak için kullanıldıysa veya hesaba bağlı bir aktif bakiye içeren bir hediye kartı varsa.

Kaç yıldır kullanılmayan Gmail hesapları silinecek?

Veri kaybını önlemek için kullanıcılar, özellikle Google Fotoğraflarına, e-postalara ve diğer ilişkili içeriklere erişimi korumak istiyorlarsa, 1 Aralık tarihinden önce kullanılmayan Gmail hesaplarına giriş yapmaları gerekmektedir.

Google'un Gmail hesabı silme kriterleri neler?

  1. Silinme Kriterleri: Google, iki yıl içinde kullanılmayan hesapları "kullanılmayan" olarak tanımlıyor. Bu süre zarfında giriş yapma, e-posta gönderme veya alma, Google Drive kullanma, YouTube videosu izleme, fotoğraf paylaşma gibi etkinlikler hesap aktivitesi olarak kabul ediliyor.

  2. Hesap Türleri: Bu politika yalnızca kişisel hesapları kapsıyor. İş, okul veya diğer kuruluşlara ait hesaplar bu değişiklikten etkilenmeyecek.

  3. Silinme İşlemi: 1 Aralık 2023 tarihinden itibaren Google, kullanılmayan hesapların içeriğini ve verilerini silebilecek. Bu, Google Photos, Google Calendar etkinlikleri, Google Docs ve e-postaları içerir.

  4. Bildirimler: Google, kullanılmayan bir hesabı silemeden önce ilgili hesaba ve bağlı bir kurtarma e-postası varsa ona bildirim gönderecek.

  5. İstisnalar: Google Play mağazasında bir şey satın alınmışsa veya hesapta aktif bir bakiyeye sahip bir hediye kartı bulunuyorsa, hesap bu politikadan etkilenmeyebilir.

Konya'da gece vakti deprem! Bahar dizisinin Umay'ı Afra Saraçoğlu'na benzetildi! Çileden çıktı Filistin bayrağı açtığı için tehdit edilmişti! Milli Sporcu Akyüz konu
Sonraki Haber