Goldman Sachs’tan faizle ilgili ilginç yorum

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın dün faizleri 250 baz puan artırmasının ardından yaptığı açıklamalar, dış dünyada yeni yorumların gelmesine neden oldu. Merkez Bankası, dün faiz artışlarının sonuna gelindiğini ancak gerekirse parasal sıkılaştırmanın devam edeceğini açıklamıştı. İşte detaylar...

Goldman Sachs, ekonomistleri ise TCMB’nin şu an uygulandığı sıkı para politikasından keskin bir dönüş gerçekleştireceği tahmininde bulundu.

Goldman Sachs analistleri Clemens Grafe ve Başak Edizgil, Türkiye’de yılın üçüncü çeyreğinden itibaren enflasyonun art arda sert bir şekilde düşmeye başlayacağı öngörüsünü sunarken TCMB’nin de faiz oranlarını sert şekilde düşüreceği tahminini paylaştı.

Ekonomistlerin tahminine göre gösterge faiz oranı şu andaki %45 seviyesinden yıl sonuna kadar %25’e gerileyerek 20 puanlık bir düşüş gerçekleşecek.

Grafe ve Edizgil tarafından sunulan raporda “enflasyonun piyasaların fiyatladığından daha hızlı düşmesiyle birlikte, yıl ortasında gevşeme döngüsüne başlamanın erken olmayacağını düşünüyoruz” görüşü iletildi.

Çağlar Söyüncü kariyerinde bir ilki başardı "Türkiye adına tüm dünyaya örnek bir operasyon" Kadın KOBİ Liderleri Ödülleri başvurusunda son günler
Sonraki Haber