Gizemli kuyu! Her yol denendi dibine ulaşılamadı

Modern dünyada halen ortaya çıkarılamamış birçok gizem var. Bunların en ünlülerinden biri de kuşkusuz Kanada'daki Oak Adası ve adanın dipsiz kuyusu. Dipsiz diyoruz çünkü her yol denense de halen kuyunun dibine ulaşılabilmiş değil. Üstelik adada bulunan 2. yüzyıla ait Roma kılıcı ile hikaye daha da esrarengiz hale geldi. Şimdi içinde Romalılardan uzaylılara, Azteklerden Tapınak Şövalyelerine kadar birçok unsurun bulunduğu Oak Adası'nın laneti adlı bir belgesel çekiliyor. İşte adanın öyküsü...

Kanada'nın Quebec eyaletinin doğusunda yer alan Nova Scotia Adası'nın yakınlarında minik bir ada bulunuyor Oak adında. Oak adası, yerel dilde meşe demek ve bu ada adını üstünü kaplayan kızıl meşelerden alıyor. Adanın gizemi, ilk olarak 1795 yılında tesadüfen keşfedildi. O yılın yaz aylarında adanın yakınlarından kanoyla geçen 16 yaşındaki Daniel McGinnis, adaya çıkıp gezmeye başladı. Eski bir patikadan ormanın derinliklerine yürüyen genç, ağaçsız bir bölgeye çıktı. Bu açık alanda tek bir büyük meşe ağacı vardı. Ağacın dallarından biri budanmıştı ve budanan kısımlar topraktaki bir göçüğün 5 metre kadar üstünde uzanıyordu. Bu göçük nokta Daniel McGinnis'in dikkatini çekti. O an çöküntünün yıllarca gizemi araştırılacak dipsiz kuyu efsanesini başlatacağından habersizdi.

Meteorolojiden 18 il için sarı kodlu uyarı! Altın fiyatları düşüşe geçti! İşte güncel altın fiyatları Dolarda hafta sonu hareketliliği! İşte güncel döviz kurları Hakmar'a tabaklık ve sürahi setleri geliyor! 5 Mayıs 2024 tarihli Resmi Gazete yayınlandı! Cem Garipoğlu'nun hapishanedeki son görüntüleri ortaya çıktı!