Gıda fiyatlarındaki artışın önlenmesi için yeni karar: Bakan Nebati açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati gıda fiyatlındaki artışın önlenmesi için alınan yeni kararı açıkladı. Bakan Nebati, Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından uygun fiyata arpa ve mısır satışının yeniden başladığını söyledi.

Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi toplantısı yapıldı. Toplantıda, et ve süt üreticilerinin maliyetlerinin azaltılması için Toprak Mahsulleri Ofisi, (TMO) uygun fiyatlı arpa ve mısır satışının tekrar başlaması kararlaştırdı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, toplantıya Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi ile Ticaret Bakanı Mehmet Muş'un da katıldığını söyledi. Toplantıda TMO'nun uygun fiyata arpa ve mısır satışına yeniden başlayacağını belirterek alınacak ilave tedbirlerin kararlaştırıldığını söyledi.

Bakan Nebati, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi toplantımızı Tarım ve Orman Bakanımız Sn. Vahit Kirişçi, Ticaret Bakanımız Sn. Mehmet Muş ve komite üyelerinin katılımlarıyla gerçekleştirdik.

Toplantı kapsamında, et ve süt üreticilerimizin maliyetlerinin azaltılmasını teminen Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından uygun fiyatlı arpa ve mısır satışının tekrar başlaması kararlaştırılmış ve alınabilecek ilave tedbirler değerlendirilmiştir."

Çılgın Sayısal Loto sonuçları 29 Nisan 2024! Konyaspor'un yeni teknik direktörü belli oldu Nihal Candan yeniden cezaevine girebilir!
Sonraki Haber