Gazeteci yazar Deniz Kavukçuoğlu hayatını kaybetti

Gazeteci, yazar ve uzun yıllar TÜYAP Kültür Fuarları Genel Koordinatörü görevi yaparak kültür ve edebiyat dünyamıza emek veren Deniz Kavukçuoğlu, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Gazeteci, yazar, aynı zamanda 1993’ten beri TÜYAP Kültür Fuarları Genel Koordinatörü olarak sürdürdüğü görevi kapsamında İstanbul’da ve pek çok Anadolu kentinde TÜYAP Kitap Fuarları’nı düzenleyen Deniz Kavukçuoğlu dün sabah, tedavi gördüğü hastanede hayata veda etti. Kavukçuoğlu 80 yaşındaydı.

30 Ekim 1943 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Kavukçuoğlu Almanya’nın Tübingen kentinde felsefe, Heidelberg’de sosyoloji ve Avrupa İşçi Hareketleri tarihi üzerine eğitim aldı.

Almanya’da okurken vatandaşlıktan çıkarıldı. Hamburg’da üç yıl öğretim görevlisi olarak çalıştı. Yazıları 1968’den itibaren Ant, Aydınlık, Yeni Ortam, Sosyalist Yol ve 2000’e Doğru gibi dergi ve gazetelerde yayımlandı; Milliyet Avrupa ve Aydınlık gazetelerinde köşe yazarlığı yaptı. Köşe yazarlığında son adresi 1996-2018 yılları arasında yazdığı Cumhuriyet gazetesi oldu. Buradaki yazılarını 2018’de geçirdiği hastalığın ardından sonlandırmıştı.

Deniz Kavukçuoğlu 1993 yılından itibaren Tüyap Tüm Fuarcılık Yapım AŞ’de Kültür Fuarları Genel Koordinatörü olarak çalışıyordu. Kavukçuoğlu’nun 17 kitabı yayımlandı. Sosyal demokrasi üzerine incelemeleri, derleme yazıları, deneme ve anı kitaplarının yanı sıra ‘Zarife’ ve ‘Onu Ben Öldürdüm Leonardo’ adlı iki romana, ‘Canım Acıyor Baba’, ‘Komik Şeyler Yazmak’ adlı iki öykü kitabına imza attı. ‘Mühürdar’dan Moda’ya/Bir Gezinti Kitabı’, ‘Hüzün Adasında Bir Köy/Gliki/Bademli’ ve ‘Moda’da Gezinti’ adlı kitaplarında ise hayatında önemli yer tutan Gökçeada ile Moda’nın kültürel ve mimari yaşamlarını özgün diliyle anlatmıştı.

CENAZE TÖRENİ DETAYLARI BELLİ OLDU

Deniz Kavukçuoğlu’nun cenazesi 1 Haziran Perşembe öğle namazını müteakip Moda Camii’nden kaldırılacak, ardından Karacaahmet Mezarlığı’na defnedilecek.

Holding binasına silahlı saldırı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler İstanbul'da yaşayanlar hazırlanın: Gün boyu elektrik olmayacak!
Sonraki Haber