Galatasaray'a Arsenal'den sportif direktör! Francis Cagigao göreve başlıyor

Galatasaray, 24 yıl boyunca Arsenal'de sportif direktör olarak görev alan ve kulüpte forma giyen birçok yıldızın altına imzası olan Franscis Cagigao'yu sportif direktörlük görevine getirdi.

Galatasaray'ın yeni sportif direktörü İspanyol futbol adamı Francis Cagigao oldu.

Milliyet gazetesinin İspanyol basınından derlediği bilgilere göre, Francis Cagigao, 24 yıl boyunca Arsenal'de sportif direktörlük görevini yürüttükten sonra Şili Milli Takımı'nda görev almıştır. İspanyol yetenek, Galatasaray'ın sportif direktörlük teklifini kabul etti.

Francis Cagigao'nun Arsenal'deki döneminde, Lauren, Cesc Fabregas, Reyes, Cazorla, Monreal, Arteta, Xhaka, Alexis, Vela, Bellerin, Van Persie, Saliba, Tierney, Emi Martinez, Martinelli gibi ünlü yıldızları Londra ekibine kazandırdığı biliniyor.

FRANCIS CAGIGAO KİMDİR

Francis Cagigao Souto (11 Kasım 1969 doğumlu) bir İngiliz- İspanyol futbol gözlemcisi ve koçu ve eski oyuncusu ve şu anda Şili Futbol Federasyonu Spor Direktörü olarak görev yapıyor . Arsenal için oynadı ve burada 1988'de Pat Rice , Barcelona B , Racing de Santander , Southend United , Racing de Ferrol ve ikinci kademe Yeclano Deportivo altında FA Gençlik Kupası'nı kazandı.

Kulüpte 23 yılı aşkın bir süredir Arsenal'in en uzun süre görev yapan kıdemli scout'u olarak dünya çapında saygı gördü ve Üç dil bilen Cagigao, 21 yıl boyunca Arsène Wenger'in altında çalıştı , ardından Unai Emery ve Mikel Arteta geldi . Futbol Direktörü kursunda eğitmen olarak görev yaptığı İspanyol Futbol Federasyonu ile yakın bağları vardır.

Lauren , Cesc Fabregas , Jose Antonio Reyes , Santi Cazorla , Nacho Monreal , Mikel Arteta , Emiliano Martinez , Granit Xhaka , Alexis , Carlos Vela , Hector Bellerin , Robin van Persie ve diğerleri gibi oyuncuların imzalarının arkasındaki isimdi. Daha yakın zamanlarda, Gabriel Martinelli ve William Saliba'yı Arsenal'e kazandırdı.

Son olarak Galatasaray'ın sportif direktörü olarak göreve başlayacağı ifade ediliyor.

Akdeniz gece vakti sallandı! Naci Görür o bölgeyi işaret etti! Usta sanatçı Armağan Şenol hayatını kaybetti!
Sonraki Haber