Galatasaray tribün lideri Sebahattin Şirin olay yaratan koreografi ile ilgili konuştu!

Galatasaray Fenerbahçe karşılaşması sona erdi ama tartışmalar bitmedi. Gerek hakem kararları gerekse Galatasaray taraftarı ultrAslan'ın yaptığı koreografi sosyal medyada gündemden düşmedi. Galatasaray taraftarının yaptığı koreografinin FETÖ ile bağdaştırılması üzerine, ultrAslan tribün lideri Sebahattin Şirin, Beyaz Futbol programında Fenerbahçe derbisinde olay yaratan koreografi hakkında çok önemli açıklamalar yaptı.

Dün akşam oynanan Galatasaray Fenerbahçe derbisi, maç öncesi ve sonrasıyla gündem oldu. Dev derbi 0-0 berabere sonuçlandı ama tartışmaları bitmedi. Gerek hakem kararları gerekse Galatasaray taraftarı ultrAslan'ın yaptığı koreografi sosyal medyada gündemde düşmedi. Dün akşam yapılan koreografinin FETÖ ile ilişkilendirilmesi üzerine tartışmalar büyümüştü. ultrAslan tribün lideri Sebahattin Şirin, Beyaz Futbol programında Fenerbahçe derbisinde olay yaratan koreografi hakkında çok önemli açıklamalar yaptı. Peki, Galatasaray koreografisi ile FETÖ'nün bağlantısı var mı?

Galatasaray taraftar grubu ultrAslan lideri Sebahattin Şirin'in konuşmasından satır başları:

''Birkaç senedir camianın üstünde kara bulutlar vardı. Geçen sezon Bursa'da "Siz diz çöktüğünüz için onlar büyük görünüyor ayağa kalk" pankartı açıldı. Sosyal medyada çok beğenildi. Koreografide kullanma kararı aldık. Bir terör örgütüyle bağlamak çok saçma. Bunları kim yapıyor?

Ayağa kalk bizim için geçen senenin gündemi. Bursa maçında o pankart açıldı. O zamandan bunun kararı alınmıştı.

O zamanlar iyi olmadığımızdan dolayı, camianın üzerine bir baskı oldugundan dolayı bu konuşuldu. Öyle bir görüntü olduğundan dolayı geçen sezon karar aldındı. İyi de bir performans varken Fenerbahçe maçında koreografi yapalım dedik haftalar önce. Bursa maçındaki pankart çok gündeme gelince bunu kullanmak istedik.

Paralel yapı bize kumpas kurmaya çalışıyorlardı. Bana da kumpas kurup beni katil gibi göstermeye çalıştılar. Ancak içimize giremediler.

12 Numaraorg bu olayı gündeme getirmiş. Onlar Fenerbahçe'nin resmi hesabı gibiler. Sahamızı kapatmak için yapılan işler bunlar. Aziz Yıldırım'ın etkisi altındalar. Ayrıca Aziz Yıldırım'ın ekmeğini yedikleri halde Ali Koç'u destekliyorlar.''

Galatasaray taraftarının yaptığı o koreografi:

SOSYAL MEDYADA BÜYÜK TEPKİ VAR!

Fotomaç'ın haberine göre, maç başlamadan önce sarı-kırmızılı taraftarların kale arkasında açtığı koreografide yer alan Rocky ve üzerinde yazanlar tartışma yarattı.

FETÖ TERÖRİST BAŞI GÜLEN'İN SÖZLERİ

Geçtiğimiz günlerde ABD'nin Pensilvanya Eyaleti'nde yaşayan FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in "Ayağa kalk Sakarya" ifadelerini kullandıktan sonra ayağa kalkması ve ardından Galatasaray tribünlerinde "Ayağa kalk" yazılı bir pankartın açılması sosyal medyada büyük tepki gördü.

ROCKY ANITI PENSILVANYA'DA

Bu yazının dışında dikkat çeken bir diğer konu ise 8 puan önde ligde namağlup şekilde zirvede yer alan ve 'ayağa kalkamsını gerektirecek bir durumu olmayan' Galatasaray'ın maçında FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yaşadığı Pensilvanya'da heykeli bulunan Rocky'nin kullanılmasıydı...

GALATASARAY'DAN AÇIKLAMA BEKLENİYOR!

Tüm bu gelişmelerin ardından gözler Galatasaray'a çevrildi. Sarı-kırmızılı kulübün bu pankartın kim ya da kimler tarafından açıldığı konusunda açıklama yapması bekleniyor...

NE OLMUŞTU?

Galatasaray taraftarının derbide Rocky'nin heykeliyle 'Ayağa kalk! Siz diz çöktüğünüz için onlar büyük görünüyor' yazılı pankart kullanmasına tepki yağıyor. Sabah yazarı Ahmet Çakar da tartışmalara katıldı ve çarpıcı yorumlarda bulundu. Çakar şöyle konuştu:

Galatasaray'ın koreografisine şok tepki! FETÖ mesajı mı var? Galatasaray'ın koreografisine şok tepki! FETÖ mesajı mı var?

"G.SARAY BUNU AÇIKLASIN! BU KOREOGRAFİ KİME HİZMET EDİYOR?"

Buradan Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek'e ve Ultraaslan grubu başkanı Sebahattin Şirin'e, vatan adına, millet adına, bir spor adamı olarak Türkiye'nin içinde bulunduğu durumda net bir şey soracağım. Bayram değil seyran değil Galatasaray lider şu anda en yakın rakibi ne 6 puan fark atmış. Kazansaydı Fenerbahçe'ye 11 puan fark atacaktı. Hangi akla hizmet demode 40 yıl öncesinde kalmış Rocky'nin heykeliyle 'ayağa kalk' diye neden koreografi yapıyorsunuz. Galatasaray yönetimi bunu açıklamalı. Şu anda Galatasaray'ın ayağa kalkacak bir durumu yok. G.Saray ayağa kalkmış gidiyor.

GALATASARAY FENERBAHÇE MAÇ DETAYLARI

Spor Toto Süper Lig 9. hafta karşılaşmasında Galatasaray ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Yüksek tempoda oynanan mücadele golsüz beraberlikle sona erdi.

Türk Telekom Stadyumu’ndaki maçta tribünler tıklım tıklım doluydu. İlk dakikadan itibaren mücadele düzeyi çok yüksek olan maçta iki takım da ilk yarıda net fırsatlar yakaladı ancak topu ağlara göndermeyi başaran olmadı.
İlk yarısı golsüz beraberlikle sona eren maçın ikinci yarısı da büyük çekişmeye sahne oldu. Fenerbahçe savunması maç boyunca Galatasaray’ın yıldızlarını etkisiz kılmayı başarırken sarı lacivertlilerin hücum oyuncuları ise yakaladıkları fırsatları değerlendirmekte başarılı olamadı.

Maçın 53. dakikasında Galatasaraylılar, Fenerbahçe ceza sahası içinde topun Hasan Ali’nin eline değdiği iddiasında bulundu ancak hakem oyunu devam ettirdi. Bu pozisyon sonrasında tribünlerin ve oyuncuların hakem Cüneyt Çakır’a tepkisi oldu.
Maçın 73. dakikasında Younes Belhanda penaltı beklediği pozisyonda hakemi aldatmaya yönelik hareket nedeniyle ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı.
İki takımın da tüm çabalarına rağmen maçta gol sesi çıkmayınca nefes kesen derbi 0-0’lık beraberlikle sona erdi. Bu sonucun ardından lider Galatasaray puanını 23 yaparken Fenerbahçe 15 puana ulaştı.
Galatasaray gelecek hafta deplasmanda Trabzonspor’a konuk olurken Fenerbahçe sahasında Kayserispor’u ağırlayacak.

İsrail Savaş Kabinesi Üyesi Gantz'dan hükümete “Gazze planı” tehdidi Tokat Valisi Hatipoğlu'ndan bağ evindeki patlamayla ilgili açıklama Mansur Yavaş’ın ağabeyi kaza yaptı
Sonraki Haber