Galatasaray Akhisarspor rövanş maçı ne zaman?

Galatasaray Akhisarspor maçı ne zaman? Türkiye Kupası'nda heyecan devam edecek. İlk maçta rakibini 2-1 mağlup eden Galatasaray kupada finalist olma yolunda büyük bir avantaj elde etti. Bu maçın galibi finalde, Fenerbahçe-Beşiktaş maçının galibi ile karşı karşıya gelecek. Peki, Galatasaray Akhisarspor maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Detaylar haberde...

Galatasaray Akhisarspor rövanş maçı ne zaman? Türkiye Kupası'nda heyecan yaşanmaya devam ediyor. 2-1'in rövanşında Galatasaray evinde Akhisarspor'u ağırlıyor. Bu turu geçen takım finalde Beşiktaş ve Fenerbahçe maçındaki galip ile  karşı karşıya gelecek.  Peki, Galatasaray Akhisarspor maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Detaylar haberde...

GALATASARAY AKHİSARSPOR MAÇI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA VE HANGİ KANALDA?

Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final etabı rövanş maçında Galatasaray kendi taraftarı önünde Akhisarspor'u konuk edecek. 18 Nisan Çarşamba akşamı saat 20.30'da Türk Telekom Stadyumu Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nde oynanacak müsabakayı hakem Barış Şimşek yönetecek. Şimşek'in yardımcılıklarını ise Mehmet Metin ve Mehmet Kısal yapacak. Galatasaray-Akhisarspor maçı A Spor ekranlarından canlı izlenebilecek.

GALATASARAY FİNAL İÇİN BÜYÜK BİR ADIM ATTI

İki takım turun ilk maçında Spor Toto Akhisar Stadı'nda karşılaştı. Yaşar Kemal Uğurlu'nun düdük çaldığı karşılaşmayı konuk ekip Galatasaray 2-1 kazanarak rövanş öncesinde çok önemli bir avantaj elde etti.

Bu maçta ilk gol 19. dakikada Akhisarspor'dan geldi. Muğdat Çelik'in pasında topla buluşan Yevhen Seleznyov topu ağlara göndererek takımını 1-0 öne geçirdi ancak Galatasaray'ın yanıtı gecikmedi. Maçın 21. dakikasında Ahmet Çalık'ın gol beraberliği sağladı. Maçın sonucunu belirleyen gol ise 88. dakikada Sinan Gümüş'ten geldi.

GALATASARAY-AKHİSARSPOR BU TURA NASIL GELDİ?

Fatih Terim yönetimindeki Galatasaray bu sezon kupa mücadelesine 5. Tur'dan başladı. Bu turda Sivas Belediyespor'u ilk maçta 5-1 yenen takım, ikinci maçta 2-1 yenilse de turu geçti. Son 16 Turu'nda Bucaspor'la rakip olan takım her iki maçı da 3-0 yendi. Son olarak Çeyrek Final'de Konyaspor'la eşeleşen Aslanlar ilk maçtan 2-2 berabere ayrılırken, ikinci maçı 4-1 yenerek adını Yarı Final'e yazdırmayı başardı.

Okan Buruk yönetimindeki Akhisarspor ise 4. Tur'dan başladığı kupada bu turda 24 Erzincanspor'u 6-0 ile geçti. Ardından 5. Tur'da Ankara Demirspor'la eşleen takım ilk maçı 3-0 yenerken, ikinci maçtan 1-1 beraberlikle ayrıldı ve turu geçti. Son 16 Turu'nda rakip Boluspor oldu. İlk maçta rakibine 2-1 yenilen Akigolar, kendi evinde 1-0 kazanarak turu geçmeyi başardı. Son olarak Çeyrek Final'de ise rakip Kayserispor oldu. Kayserispor'u ilk maçta 1-0 yenen Akigolar, ikinci maçtan 2-2 beraberlikle ayrıldı ve adını Yarı Final'e yazdırarak Galatasaray'ın rakibi oldu.

GALATASARAY

Galatasaray futbol takımı, Galatasaray Spor Kulübü'nün Süper Lig'de mücadele eden futbol takımıdır. Galatasaray Spor Kulübü'ne ait olan Galatasaray AŞ tam adıyla Galatasaray Sportif ve Sinai Yatırımlar A.Ş, Galatasaray Spor Kulübü (futbol takımı)'nın sahibidir. Galatasaray Spor Kulübü'nün 1997 yılında şirketleşme sürecine girmesinin ardından kurulmuştur. Hisselerinin %55,03'ü Galatasaray Spor Kulübü Derneği'ne aittir, %44,96'sı Borsa İstanbul'da halka açıktır.

1905 yılında Ali Sami Yen ve arkadaşları tarafından, öğrenci oldukları Galatasaray Lisesi'nde kurulan kulübün ilk spor dalıdır. Şu ana kadar 20 kez Süper Lig şampiyonu olmuş, 17 kez Türkiye Kupası ve 15 kez de Türkiye Süper Kupası kazanmış; 2000 yılında da UEFA Kupası'nı ve UEFA Süper Kupa'yı kazanmıştır. Galatasaray, ayrıca Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu tarafından yapılan "Dünyanın en iyi futbol kulüpleri" istatistik çalışmasında, 2000 Ağustos ayı en iyi takımı 2001 Ocak ayında ise puan sıralamasında 1. sıraya yükselerek ayın lideri olmuştur.

Galatasaray 1999-00 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarını 3. olarak bitirdikten sonra, katıldığı UEFA Kupası'nı yenilmeden kazanan tek takımdır. 1999-2000 yılında, UEFA Kupası finalinde İngiltere'nin Arsenal FC kulübünü penaltılarda 4-1 yenerek, bir Avrupa Kupası kazanan ilk ve tek Türk futbol kulübü olmuştur. Galatasaray aynı yıl; Süper Kupa'yı da Real Madrid'i 2-1 yenerek kazanmıştır. Avrupa'da en fazla başarı yakalamış Türk takımı olan Galatasaray'ın kazandığı UEFA Kupası ve Süper Kupa dünyada büyük bir başarı olarak görülmüş, böylece Galatasaray adı tüm dünya tarafından tanınan bir marka haline gelmiş ve kulüp dünya çapında büyük bir taraftar topluluğu kazanmıştır.

AKHİSARSPOR

Akhisar Belediye Gençlik ve Spor Kulübü veya kısaca Akhisar Belediyespor veya sponsorluk anlaşması gereği Teleset Mobilya Akhisarspor, 1970 yılında kurulmuş, Manisa'nın Akhisar ilçesine ait bir futbol kulübü. Renkleri Yeşil-Siyah olan takım 2011-2012 Sezonunda 1. Lig'de Şampiyon olarak tarihinde ilk kez 2012-13 sezonunda Süper Lig'de mücadele etme hakkını kazanmıştır. Hâlen mücadele ettiği Süper Lig'deki en iyi derecesi 2016-17 sezonundaki 7.liktir.

Akhisar ilçesinde futbolun tarihine bakmak gerekirse; 1924 yılında kurulan Gençlik spor kulübünün varlığı göze çarpar. Yine kuruluş yılı 1920 olan Türk Ocağı adlı takım diğer bir tarihi gerçektir. Tabi maçların oynandığı stadın tarihi de eskidir. İlçe stadı 1952 yılında yapılıyor. Akhisar halkının hepsi stadın yapımında taş, toprak, kireç getirerek çalışmalara katkıda bulunuyor. İlerleyen yıllarda yeşil zeminine kavuşan stad, şu anda 3000 bin koltuk kapasitesine sahiptir.

Yıllar içerisinde takımlar isim değiştirmiş, 1970 yılına gelindiğinde Gençlikspor, Güneşsspor ve Doğan spor adlı takımlar varlıklarını devam ettirir olmuşlardır. Güneş spor’dan yeşil renk, Gençlikspor’dan siyah, Doğanspor’dan da sarı renklerini almıştır ki; bu takımlarında varlıkları unutulmasın. Akhisarspor’un kurumsal vefalı kimliği atılan bu tohumlardan gelmektedir.

1984 yılında 3. Lig'e dahil olan kulüp, 10 yıl bu ligde oynadıktan sonra 1993-94 sezonunda Amatör Lig'e düştü. 1 yıllık aradan sonra yeniden profesyonel liglere yükseldi.Yükseldiği 1995 yılından beri 3. Lig'de mücadelesini sürdürmüştür.

2007-08 sezonunu 3. Lig 3. Grup'u ikinci bitirerek 2. Lig'e yükselmiştir. 2009-10 sezonunda TFF 2. Lig 2. Grup'u lider olarak tamamlayarak 1. Lig'e yükselmiştir. Bu başarılara Atilla Özcan yönetiminde ulaşmıştır.

Meteorolojiden 14 il için kuvvetli yağış uyarısı! DEM Parti'de deprem! Başkan ve Meclis üyeleri topluca istifa etti Kadıköy'de Tacettin Kutay'ın kızına taciz iddiası: Adli işlem başladı
Sonraki Haber