Gabar’da 22’nci petrol kuyusu faaliyete geçti

Günlük 35 bin varillik petrol üretimi hedeflenen Gabar petrol sahasından müjde geldi. Şırnak Valisi Cevdet Atay, sosyal medya hesabı X’ten yaptığı açıklamada, 22’nci petrol kuyusunun üretime başladığını açıkladı. İşte detaylar...

Vali Cevdet Atay, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Murat Bulut ve İl Emniyet Müdürü Cemal Dalman ile birlikte Şehit Esma Çevik 30 No.lu Petrol Üretim Kuyusunun açılışını gerçekleştirdi.

Vali Atay, “Bölgedeki 22. Petrol Üretim Kuyusu olan bu kuyumuz ile birlikte yıl sonuna kadar üretim hedefimiz olan günlük 35.000 varil üretmeye bir adım daha yaklaştık” diye yazdı. Gabar’da 2024 sonu günlük üretim hedefi ise 100 bin varil olarak belirlendi.

Gabar'da günlük petrol üretimi 25 bin varile ulaştı

Öte yandan Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Gabar'da günlük petrol üretiminin 25 bin varile ulaştığını duyurmuştu.

Gabar projesinde günlük petrol üretiminin 25 bin varile ulaştığına işaret edilen paylaşımda, TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin'in şu ifadelerine yer verildi: "Ülkemiz ekonomisi ve kurumumuz için büyük bir değer üretilmeye devam ediyor. Yıl sonuna kadar hedefimiz günlük üretimimizi sadece Gabar projesinden 35 bin varile çıkartmak. 2024 yılı sonu için hedefimiz ise sadece Gabar projesinde günlük 100 bin varil üretim. Biz bu hedefi gerçekleştirebilmek için var gücümüzle, bütün takımımızla gece gündüz çalışıyoruz."

GEÇEN YIL KEŞFEDİLDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 12 Aralık 2022'de Gabar Dağı'nda 150 milyon varillik net petrol rezervine sahip saha keşfedildiğini duyurmuştu.

2022'de karada yapılan en büyük 10 keşiften biri olan bu sahadaki rezerv değerinin yaklaşık 12 milyar dolar olduğu açıklanmıştı.

Galatasaray gol oldu yağdı, 3 puanı hanesine yazdırdı! Hakan Fidan'dan Gazze açıklaması: Bu son savaş olmayacak! Deprem bölgesinde kuvvetli yağış ve gök gürültüsüne dikkat!
Sonraki Haber