"Zengin bir ailenin çocuğu kılığına girerek Adnan Oktar örgütüne sızdım!"

“ADINI İLK ERGİN KONUKSEVER’DEN DUYDUM”

Gazeteci kimliğini gizleyip içlerine sızarak Adnan Oktar'ın kurduğu örgütü kamuoyuna duyuran ilk gazeteci olmuştun. Yıl 1986... Dönemin en etkili haber dergisi Nokta’nın yayınından sonra Türkiye tanıdı kendisini. O günleri anlatır mısın? İlk kimden duydun ismini?

Henüz 20 yaşımdaydım. Meslekte 3 yıllık bir toy muhabirdim. Dönemin etkili ve gündem belirleyen yayın organı olan Nokta dergisinde çalışıyordum. 1960’ların sol görüşlü öğrenci liderlerinden ve 1972 Mayıs ayında asılarak idam edilen Deniz Gezmiş’in o hafızalara yer etmiş tarihî yeşil parkalı fotoğrafında deklanşöre basan meslek büyüğüm, elimden de tutmuş olan ağabeyim Ergin Konuksever, Adnan Oktar diye birinden söz etti.

İlk kez Ergin Abi’den duydum adını. Bir sohbetimizde İstanbul’un zengin semtlerinde adını duyurmaya başlamış liselerden öğrencileri çevresinde toplayan ve ailelerinden uzaklaştıran Adnan Hoca diye biri olduğunu söyledi:

“Ne olduğu, ne yaptığı belirsiz, gizli birtakım işler çevirdiği aşikâr hoca kılıklı bir adammış. Komşularımızın çocuklarına dadanmış. Burnuma çok iğrenç ve pis kokular geliyor. Bir araştır Fuat şu herifi” dedi.

Muhabirlik mesleğimin hayatıma verdiği yön ve gençliğimin bana kattığı gözükaralığa bu cümle de eklenince, Türkiye’de onlarca yıl gündemde yer alacak söz konusu yapılanmanın haberi için deyim yerindeyse yerimde duramadım.

Dünyanın en iyi takımları açıklandı! Fenerbahçe ilk 20'ye girdi... Meteorolojiden 18 il için sarı kodlu uyarı! Altın fiyatları düşüşe geçti! İşte güncel altın fiyatları Cem Garipoğlu'nun hapishanedeki son görüntüleri ortaya çıktı! 5 Mayıs 2024 tarihli Resmi Gazete yayınlandı! Dolarda hafta sonu hareketliliği! İşte güncel döviz kurları