Fransız polisinden göstericilere sert müdahale

Fransa'nın dört bir yanında sokaklara dökülen vatandaşlar, çalışma yasa tasarısına karşı tepkilerini ortaya koydu. Göstericilere çok sert müdahalelerde bulunan Fransız polisine ait görüntüler ise dikkatleri çekti. Güvenlik güçlerinin orantısız müdahalesi sosyal medyada gündem olurken, çok sayıda vatandaşın yaralandığı görüldü.

Fransa'da büyük tartışmalara yol açan çalışma yasa tasarısına ilişkin protestoların etkisi büyürken, geçtiğimiz aylarda başlayan gösteriler bugün de devam etti.

Yurdun çeşitli noktalarında başlayan '15 Ekim' gösterileri kapsamında onbinlerce vatandaş sokaklara akın etti. Hükümetin kararına tepki gösteren göstericiler, polis ekiplerinin sert müdahaleleriyle karşılaştı.

Polisten gazetecilere darp

Gösterileri yakından takip edilen basın mensupları da güvenlik güçlerinin orantısız kuvvetiyle karşı karşıya geldi. Polis ekipleri, olay yerinden görüntü alan basın mensuplarına müdahale ederken, ekipmanları kullanılamaz hale getirdi.

Sosyal medya üzerinden yayınlanan çok sayıda görüntüde, polisin gaz bombası ve copla orantısız müdahalesi net bir şekilde görüldü. Kullanıcılar, Fransız polisinin tutumunu sert bir şekilde kınadı.

İki bine yakın tabanca ve tüfek ele geçirildi! Bugün kimin maçı var? 17 Mayıs 2024 maç programı! Akaryakıtta tek fiyat dönemi başladı, fiyatlar güncellendi!
Sonraki Haber