Fransa Açık Tenis Turnuvası şampiyonu İspanyol Rafael Nadal

Fransa Açık Tenis Turnuvası'nın tek erkekler finalinde, Norveçli Casper Ruud'u 3-0 yenen İspanyol Rafael Nadal şampiyon oldu.

Fransa Açık Tenis Turnuvası erkekler final mücadelesinde Rafeal Nadal, Norveçli Casper Ruud'u rahat bir oyunla yenerek 14. Roland Garros şampiyonluğunu kazandı.

Roland Garros tek erkekler finalinde Rafael Nadal, Casper Ruud karşısında ilk seti 6-3 kazandı ve 1-0 öne geçti. Rafael Nadal, Casper Ruud karşısında ikinci seti de 6-3'le kazanarak 2-0 öne geçti.

EFSANE İSPANYOL KENDİ REKORUNU GELİŞTİRDİ

Üçüncü seti de 6-0 kazanan 36 yaşındaki tenisçi, 3-0'lık skorla Roland Garros'ta 14, toplamda ise 22. grand slam şampiyonluğuna ulaşarak erkeklerde kendisine ait olan rekoru geliştirdi. 

GENEL ŞAMPİYONLUKTA ÜÇÜNCÜ SIRAYA YÜKSELDİ

Fransa Açık'ta 14 şampiyonluğu bulunan Nadal, ABD Açık'ta 4, Wimbledon ve Avustralya Açık'ta ise 2'şer kez şampiyonluk sevinci yaşadı.

İspanyol sporcu, genel sıralamada ise Steffi Graff ile birlikte en fazla grand slam kazanan 3. sporcu oldu. 24 şampiyonlukla Margaret Court'un zirvede yer aldığı listede, Serena Williams 23 zaferle ikinci, Steffi Graff 22 kupayla üçüncü sırada bulunuyor.

CASPER RUUD İLK KEZ FİNALE YÜKSELDİ

Norveçli raket Casper Ruud, bu yıl yaptığı çıkış ile ATP sıralamasında 8.sıraya yükseldi. Kariyerinin ilk Grand Slam final mücadelesine Rafael Nadal karşısında çıkan 23 yaşındaki tenisçi, Genevre'de şampiyon olarak Paris'e gelmişti.

Galatasaray taraftarından derbiye özel hazırlık! Görsel şölen... Murat Boz, Tuba Büyüküstün ile aşk yaşadı mı? Merkez faizde ne karar alacak?
Sonraki Haber