FOX TV muhabirine tokat gibi cevap: Boğazınıza kadar...

İsrail Başbakanlık Ofisi ve İsrail medyasının dünyaya yaydığı yalana tepkiler dinmiyor. Fox TV muhabirinin sorusuna ABD'li vatandaş çok sert cevap verdi.

This browser does not support the video element.

İsrail medyasında çıkan ve sosyal medyada hızla yayılan "Hamas'ın 40 bebeğin ya da bebeklerin başını kestiği" iddialarının yalan olduğu ortaya çıkmıştı.

Fox TV muhabirinin ''Hamas’ın başını kestiği 40 bebeği duydunuz mu?'' sorusuna Filistin’e destek olan ABD'li bir kişi tokat gibi cevap verdi.

''BOĞAZINIZA KADAR...''

ABD'li vatandaş, ''Hayır böyle bir şey yok. Sürekli yalanlar uyduruyorsunuz. Boğazınıza kadar b*k dolusunuz.'' diye tepki gösterdi. Bu cevabın karşısında muhabir neye uğradığını şaşırdı.

NE OLMUŞTU?

İsrail Başbakanlık Ofisi, söz konusu fotoğrafları, X sosyal medya hesabı üzerinden İsrail'deki i24 televizyonu muhabirinin "bir askerden 40 bebeğin kafasının kesildiğini" duyduğunu aktarmasından 3 gün sonra paylaştı.

GERÇEK ÇOK GEÇMEDEN ORTAYA ÇIKTI!

Başbakanlık Ofisinin X'teki paylaşımıyla aynı saatlerde İsrail gazetesi Jerusalem Post da "bebeklerin yakıldığı ve başlarının kesildiği" iddialarının doğru olduğunu teyit ettiğini açıkladı.

"Hamas direnişçileri 40 bebeğin kafasını kesti" iddiasının doğru olmadığı kısa sürede ortaya çıktı. Söz konusu iddianın ilk olarak bir İsrail TV kanalı tarafından dile getirildiği ancak bu haberi doğrulayacak herhangi bir bilgi veya belgeye yer verilmediği öğrenildi.

Anadolu Ajansı muhabiri, iddiayla ilgili olarak İsrail Ordusu Sözcülüğü'yle temasa geçti. Sözcülük, iddiaya kaynak haberleri gördüklerini ancak ellerinde iddiayı teyit edecek bir bilgi bulunmadığını bildirdi.

Terör destekçileri İsviçre'de Bayraktar TB2 maketi yaktı 6 yaşındaki oğlunu 'şişmansın' diyerek koşu bandında koşturdu! ABD polisinden Filistin destekçisi öğrencilere sert müdahale AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'e tepki! Medine'yi sel vurdu: Sokaklar göle döndü Mahmud Abbas'ın tek derdi İsrail'in güvenliği!