Flynn'in avukatından "Gülen'i kaçıracaktı" iddiasına sert yanıt!

Eski Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn'in avukatı Robert Kelner, yazılı bir açıklamayla müvekkili hakkında Amerikan Wall Street Journal (WSJ) gazetesinde yer alan bir haberdeki iddiaları yalanladı. Kelner, "adam kaçırmadan rüşvete kadar" birçok konuda suçlanan Flynn hakkındaki iddiaların "yalan ve çok çirkin" olduğunu vurguladı.

Rusya soruşturması kapsamında ABD'de yürütülen sürece saygı duyduklarını kaydeden avukat, bununla birlikte müvekkili hakkında "medyada yer alan her iddia veya dedikoduya cevap vermekten kaçındıklarını" dile getirdi.

"ÇOK ÇİRKİN VE ÖN YARGILI"

Açıklamada, "Ancak bugünkü haberler, General Flynn hakkında adam kaçırmadan rüşvete kadar iddiaları gündeme getirdi; bunlar öyle çirkin ve önyargılı ki (her iddiaya cevap vermeme anlamındaki) kendi kuralımıza bu seferlik bir istisna getiriyoruz: Bunlar yalandır." ifadelerine yer verildi.

Cuma günü konuyla ilgili bir haberinde WSJ, aralık ayında Flynn ve oğlu ile bazı Türk yetkililer arasında Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in 15 milyon dolar karşılığında ABD dışına kaçırılmasıyla ilgili bir görüşme yapıldığını ve bu görüşmenin Rusya soruşturmasını yürüten Özel Yetkili Savcı Robert Mueller tarafından soruşturulduğunu iddia etmişti.

Gazete, "soruşturmaya yakın bazı isimleri" habere kaynak olarak göstermiş, ancak Flynn ile Türk yetkililer ve iş adamları arasında yapıldığı iddia edilen görüşme içeriğinin kaynağına dair somut bir adres göstermemişti.

SUPERHABER BAŞLATTI: KATMER TATLI MI, DEĞİL Mİ? Ünlü şarkıcı sevgilisini otel koridorunda dövdü! Fenerbahçe'de Osayi Samuel'in geleceği belli oldu
Sonraki Haber