Firavun Tutankhamun’un hazinesi İstanbul’a geliyor

Ünlü Firavun Tutankhamun’un hazinesi İstanbul’a geliyor. 3300 yıldan uzun bir süre önce 9 yaşında tahta çıkan, “Çocuk Kral”, “Altın Kral” gibi lakapları olan Tutankhamun’un mezarında bulunan paha biçilmez eserler, Ocak 2023’te UniqExpo’da İstanbullularla buluşacak. “Tutankhamun, Çocuk Kral’ın Hazineleri” isimli sergi, geçen yüzyılın en büyük ve heyecan verici keşfini yakından incelemek için kaçırılmayacak bir fırsat sunuyor.

20. Yüzyıl başında gün yüzüne çıkarılana dek 3 bin yıldan uzun süre karanlıkta kalan Mısır Firavunu Tutankhamun'un mezarı ile altın ve değerli taşlardan yapılmış eşsiz hazinesinin keşfinin üzerinden 100 yıl geçti. Kralın mezar odasından çıkan mumya ve 5 binden fazla eser, tam bir asırdır akılları kurcalıyor.

Tüm dünyadan sayısız uzmanın yıllardır üzerinde çalıştığı gizemli hazine, bu kez antik Mısır, sanat tarihi ve arkeoloji meraklıları ile aileler, çocuklar ve gençleri İstanbul UniqExpo’da 1500 metrekarelik alana yayılan dev bir sergiyle etkisine alacak.

Uzun yıllardır dünyayı dolaşan ve her yaştan milyonlarca insana ilham ve heyecan veren sergi, İstanbul’da da son yılların en önemli, tarih, kültür ve sanat etkinliği olacak.

Ali Koç'tan rekor satış geliyor! Vedat Muriqi'nin rekoru tarih olacak Survivor All Star'da Yunus Emre için bir uyarı daha... Kerem Aktürkoğlu'nun bonservis bedeli belli oldu Meteorolojiden 15 il için kuvvetli yağış uyarısı! Altın tekrar düşüşe geçti! İşte 2 Mayıs 2024 güncel altın fiyatları Aston Villa evinde çöktü! Eski Hataysporlu'dan İngiltere'de hat-trick!