Fi Çi Pi'nin yazarı Azra Kohen'den Ay Yapım'a dava!

Üçleme seri Fİ Çİ Pİ'nin yazarı Azra Kohen, kitabının diziye uyarlanması için anlaştığı Ay Yapım'a sözleşme kurallarına uyulmadığı gerekçesiyle dava açtı.

Azra KohenSerenay Sarıkaya ve Ozan Güven gibi isimlerin başrolünde oynadığı üçleme eseri Fİ Çİ Pİ'nin dizi olarak çekilmesi konusunda anlaştığı Ay Yapım Prodüksiyon A.Ş'ye, eserlerinin sözleşmeye aykırı kullanıldığının tespiti için dava açtı. Kohen ikinci sezonda 'Çİ' isimli eserin içeriğinin kullanılacağı yönünde açık hüküm bulunmasına rağmen Ay Yapım'ın 'Pİ' isimli eserin içeriğini kullanarak sözleşmeyi ihlal ettiğini belirtti.

Bu durumun haklarına zarar verdiğini, okuyucu kitlesi önünde küçük düşmesine neden olduğunu iddia eden Azra Kohen dilekçesinde, "Diziyi izleyip kitapları okumayanlar önünde yazar, ahlaka aykırı hikayeler yazmakla itham edilir hale sokulmuştur" dedi.

Dünyanın en iyi takımları açıklandı! Fenerbahçe ilk 20'ye girdi... Zamlı sigara fiyatları 2024 Mayıs! Sigaraya ne kadar zam geldi? CarrefourSA'dan Anneler Günü'ne özel indirimler! Doların sonu yakın Galatasaray ve Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi torbası belli oldu BİM'e ucuza Philips Airfryer geliyor! BİM 7-10 Mayıs aktüel ürünler...