FETÖ'nün MEB yapılanmasına operasyon!

FETÖ'nün Milli Eğitim Bakanlığı'ndaki yapılanmasına yönelik soruşturmada 16 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Şüphelilerden 11'inin aktif görevde olduğu öğrenildi. Öte yandan İstanbul'da FETÖ'ye mali yardımda bulunan, hücre evleri oluşturan ve bu evleri finanse eden 15 şüphelinin yakalanmasına yönelik operasyon başlattı. Operasyonda 13 şüpheli gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamaya göre, MEB personeli 5'i ihraç, 11'i aktif görevde olan 16 şüphelinin FETÖ ile bağlantısı tespit edildi.

7 İLDE OPERASYON

Şüphelilerin yakalanması için Ankara, İstanbul, Kırşehir, İzmir, Kayseri, Aksaray ve Kahramanmaraş'ta eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirildi. Şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği belirtildi.

 İSTANBUL'DA DA 13 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, FETÖ'ye mali yardımda bulunan, hücre evleri oluşturan ve bu evleri finanse eden 15 şüphelinin yakalanmasına yönelik operasyon başlattı. Operasyonda 13 şüpheli gözaltına alındı.

 Öte yandan bu sabah FETÖ'ye yönelik Adana, İzmir ve Balıkesir merkezli toplam 15 ilde operasyonlar başlatıldı. Operasyonlarda toplamda 57 FETÖ şüphelisi hakkın gözaltı ve yakalama kararı verildi. Operasyonda gözaltına alınmaları istenen kişiler arasında askeri okul ve polis okulu öğrencilerine abilik yapan isimlerle örgütün adliye yapılanmasına bağlı icra müdür yardımcısı, infaz koruma memuru ve mübaşir de bulunuyor.

ANKARA'DA 'BYLOCK' OPERASYONU: 13 GÖZALTI

Ankara'da, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, örgütün şifreli haberleşme programı 'ByLock'u kullandığı belirlenen 21 kişiden 13'ü, gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, örgüt üyesi ve 'ByLock' kullanıcısı olduğu tespit edilen 21 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Ankara'da düzenlenen operasyonlarda, şüphelilerden 13'ü yakalanarak, gözaltına alındı. Diğer 8 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği bildirildi

DEM Parti'de deprem! Başkan ve Meclis üyeleri topluca istifa etti Kadıköy'de Tacettin Kutay'ın kızına taciz iddiası: Adli işlem başladı Türkiye'den Fransa açıklaması: Karar yok hükmündedir!
Sonraki Haber