FETÖ'den yeni sızma taktiği: Tavşan aday...

15 Temmuz Darbe girişimi sonrası her kademede darbe yiyen FETÖ'nün devlete sızma girişimleri devam ediyor. Örgüt şimdi de mensuplarını devlete yeniden sızdırabilmek için 'tavşan aday' taktiğini kullanıyor. Örgüt bu yöntemde bir kuruma birden fazla aynı puanı almış ve henüz deşifre olmamış mensubunun başvurmasını sağlıyor. Böylece adaylardan biri ya da birkaçı elense bile içeri sokacağı bir kişi ile amacına ulaşmayı hedefliyor.

FETÖ üyelerinin yeniden devlete sızma planı ve taktiği deşifre oldu. Örgüt devlette kaybettiği mevzileri yeniden kazanmak için bu kez de 'tavşan aday' taktiğini kullanıyorlar.

Bu taktikle aynı puanı alan deşifre olmamış örgüt üyeleri aynı kuruma başvuru yapıyor.
Amacı ise adaylardan biri ya da birkaçı elense bile en az bir kişiyi devlet kadrolarına sokmak.

"AYNI PUANDAKİ ADAYLAR AYNI KURUMLARA BAŞVURUYOR"

TRT Haber'e yeni taktiğe ilişkin bilgi veren Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, FETÖ'nün 'tavşan aday'larla birlikte devlete tekrar entegre olabilmek için çalışma yaptığına dikkat çekti.

Çomaklı, "Örneğin bir sınavdan 100 üzerinden 99,99 almış bir çocuğu bir yere gösterdikleri zaman onun dışında başka bir aday kazanamıyor. Fakat onun elenebilme ihtimaline karşı yine aynı seviyede bir başka çocuğu daha oraya yerleştiriyorlar. Aynı sınava başvurduruyorlar ve siz birini almadığınız zaman diğerine mecbur kalıyorsunuz." diye konuştu.

SOSYAL MEDYADA 899 HESAPTAN YAPILAN 3 MİLYON 250 BİN PAYLAŞIM İNCELENDİ

Anadolu Üniversitesi "Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi" tarafından 899 hesapta 3 milyon 250 bin paylaşım tek tek incelendi.

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı FETÖ'nün sosyal medya faaliyetlerine ilişkin de önemli bilgiler verdi.

FETÖ'nün sosyal medya üzerinden çocukları hayvan sevgisi üzerinden etkilemeye çalıştığını dile getiren Çomaklı, "Çocukların duygusal bağlarını kullanarak mesela hayvan sevgilerini kullanıyorlar. Hayvan sevgisiyle kendilerine ilişkin bir bağ kurduktan sonra KHK'lılara ilişkin ara ara paylaşımlar yapıyorlar" ifadelerini kullandı.

Çomaklı, ailelere de FETÖ'nün sosyal medya aracılığıyla çocuklara ulaşmasına karşı dikkatli olmalarını istedi. 

Alkol masasında küçük kız çocuğunu dakikalarca oynattılar Fenomen Reynmen, sevgilisine evlilik teklifi etti CHP'li belediyede onlarca kişi işten çıkarıldı
Sonraki Haber