FETÖ'den sonra Marks'ın söylemine sarıldı!

FETÖ'nün darbe girişimine destek veren konuşmaları ortaya çıkan ve halen çıkar amaçlı örgüt kurmak suçlaması ile tutuklu bulunan Furkan Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul şimdi de Karl Marks'ın "Din halkın afyonudur" sözüne sarıldı. "Davası olmayan sadece ibadet ve ahlaktan ibaret olan her din halkın afyonu olmuş demektir" dedi.

21 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı dava nedeniyle tutuklu bulunan Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı’nın Kurucu Başkanı Alparslan Kuytul, sosyal medya hesabından inananları rencide edecek bir mesaj paylaştı.

Kuytul'un kişisel Twitter hesabından, Alman düşünür Karl Marks'ın bir sözü paylaşıldı.

Kuytul'un paylaşımda, Marks'ın “Din halkın afyonudur” sözünü yorumlandığı görüldü. Paylaşımda, "Din ile insanları uyuttular. Marx’ın bir sözü var; 'Din halkın afyonudur' demiş. Hangi din? Davasız din halkın afyonudur, zulme sessiz kalan din halkın afyonudur, Tevhit inancına sahip olmayan her din halkın afyonudur" denirken ikinci tweette de, "Davası olmayan sadece ibadet ve ahlaktan ibaret olan her din halkın afyonu olmuş demektir" ifadeleri kullanıldı.

İşte o paylaşım:

Kuytul daha önce de FETÖ'nün söylemlerine benzeyen paylaşımlarda bulunmuştu. Kuytul, 15 Temmuz darbe girişiminde de darbeciler için duacı olmuştu. 

On Numara 20 Mayıs 2024 sonuçları! On Numara sonuçları açıklandı mı? Gram altın düştü! İşte 21 Mayıs 2024 güncel altın fiyatları Şans Topu sonuçları 22 Mayıs 2024! 5+1 Şans Topu sonuçları!
Sonraki Haber