FETÖ okulundan mezun, ana dili gibi Türkçe bilen Taliban komutanı!

Afganistan'daki FETÖ yapılanmasının yeni derinliklerine ulaşıldı. Türk gezgin Mehmet Genç'in Youtube kanalında paylaştığı Afganistan gezisinde, Taliban karargahının içinde ana dili gibi Türkçe konuşan FETÖ okullarından mezun Taliban militanlarıyla karşılaştı. Hatta bunlardan biri karargahın komutanıydı. Komutan, Türkiye'de üniversite okumak istediğini de söyledi. Daha önce de Taliban'a karşı ABD'nin kurduğu 'sızma' tekniği uygulayan bir milis örgüt, ismini bir FETÖ dizinden almıştı: Sungurlar.

Afganistan'da herkes Taliban'a odaklanmışken, her yerden FETÖ kokuları da gelmeye başladı. Hem Taliban hem de Taliban karşıtı milislerin içine sızdıkları, hatta komutan oldukları görüldü.

AFGANİSTAN ŞEYTAN ÜÇGENİ: ABD - TALİBAN - FETÖ

Ortaya çıkan bilgiler, Türkiye'nin Afganistan'da tek derdinin Taliban olmayacağının sinyallerini verdi. Afganistan'da Türkiye için adeta bubi tuzakları kuruluyor.

FETÖ OKULUNDA ANADİLİ GİBİ TÜRKÇE ÖĞRENMİŞ TALİBAN KOMUTANI

Rotasız Seyyah isimli dünyaca ünlü Youtube kanalının sahibi, Türk gezgin ve fotoğrafçı Mehmet Genç, Afgan devlet görevlileri dahil herkesin 'gitme' dediği Afganistan'a gitti ve neredeyse tüm önemli şehirlerini uzun süre gezdi.

Üstelik Taliban'ın karargahına da girdi.

Çalışmasını 'Afganistan Gezim ve Taliban'la Buluşmam' adı ile Youtube'da yayımladı. SuperHaber, bahsi geçen videonun 35 ila 45. dakikalar arasında akılalmaz bir detayı fark etti. 

Eteklerinde 'şüpheli' bikilerin yetiştirildiği bir dağın yamacında bulunan Taliban karargahına uzun çabalardan sonra girebilen Türk gezgin Mehmet Genç, llginç bir diyaloğa tanıklık etti.

Bahsi geçen Taliban karargahının komutanının anadili gibi Türkçe konuştuğu fark edildi.  Sorulduğunda ise Taliban komutanının, Türkçeyi FETÖ'nün okullarında öğrendiği ortaya çıktı!

FETÖ MEZUNU TALİBAN KOMUTANI TÜRKİYE'DE ÜNİVERSİTE İSTİYOR

Ayrıca, FETÖ mezunu Taliban komutanı Türkiye'de üniversite okumak istediğini de söyledi. Bu isteğin darbe girişiminin berteraf edilmesinden 4 yıl sonra oluşması ise dikkatlerden kaçmadı.

Gezgin Mehmet Genç'in aktardığı tecrübesinde, FETÖ okullarında okumuş Talibanların sayısının daha fazla olduğunu ve küçük bir karargahta bile çok sayıda FETÖ'cü Taliban militanının bulunduğu bilgisini veriyor. 

DAHA ÖNCE DE FETÖ DİZİSİNİN İSMİYLE BİR ÖRGÜT KURULMUŞTU

Daha önce de Afganistan'da özellikle FETÖ'nün propaganda organı Samanyolu TV'de yayınlanan FETÖ dizilerinin Afganistan'da fazlasıyla büyük bir izleyici kitlesinin bulunduğuna dair bilgiler gelmişti.

ABD Savunma Bakanlığı'nın Talibana karşı kurduğu Sangorians (Sungurlar) milis örgütü sözcülerinin başka bir röportajda isimlerini Sungurlar isimli FETÖ dizisinden aldıklarını söyledikleri haber olmuştu.

Afganistan'da hiçbir şey göründüğü gibi olmayabilir ve yakın gelecekte Türk unsurlarına FETÖ kaynaklı saldırılar da yaşanabilir.

Kaynak: Mehmet Genç, 'Afganistan Gezim ve Talibanla Buluşmam', dk: 35-45.

Kapak Fotoğrafı: Mehmet Genç, Rotasız Seyyah.

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Seferberlik hali değişti Survivor'da haftanın 2. dokunulmazlığı kimin? İşte fragman.. 21 Mayıs 2024 Salı TJK at yarışı koşu sonuçları açıklandı!
Sonraki Haber