FETÖ elebaşı Gülen ABD'de Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın evinde mi kaldı?

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal hakkında Ankara kulislerinde dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı. Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür, "FETÖ elebaşı Gülen, ABD'ye gittiğinde Houston'da bir evde kaldı. O ev Uysal'ın evi miydi?" sorusunu sordu.

6'lı masanın aktörlerinden biri olan Demokrat Parti'nin Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın zaman zaman yaptığı açıklamalar dikkat çekiyor. 6'lı masa içindeki en düşük oy oranına sahip olan Demokrat Parti'nin Genel Başkanı hakkında dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı. Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür, Uysal'ın üniversite eğitimini ABD'de aldığına dikkat çekerek, "FETÖ elebaşı Gülen, ABD'ye gittiğinde Houston'da bir evde kaldı. O ev Uysal'ın evi miydi?" sorusunu sordu.

Mahmut Övür'ün köşe yazısından ilgili bölüm şöyle:

6'lı masada neden olduğu pek bilinmeyen ama sesi hepsinden daha gür çıkan bir isim var: DP Genel Başkanı Gültekin Uysal. Son anketlerde eski oyunun bile altına düşerek yüzde 0.1'lerde dolaşan Uysal'ın bu gücü nereden aldığı merak ediliyor. Zaman zaman masaya ayar veren, sonradan gelen DEVA ve Gelecek partilerine rol biçen, hatta adayın nasıl olacağını tarif eden bir rolü var. Gücünün oyundan gelmediği çok açık.

Peki nereden geliyor?

Ankara kulislerini dolaşınca karşılaştığım eski Demokrat Partili gençlerin söylediklerini duyunca donup kaldım ve inanamadım. Onlara göre, Uysal'ın öğrencilik yıllarına uzanan bir ilişkiler ağı var ve 6'lı masada olmasının sırrı da burada yatıyor.
Uysal, lisans eğitimini ABD'nin Houston Üniversitesi'nde siyaset bilimi alanında yapmış. O yıllarda aynı ağırlıkta mıydı bilmiyorum ama Houston, belki de Pensilvanya'dan sonra FETÖ'nün en güçlü olduğu merkezlerden biri. DP'li gençlerin iddiası şu: FETÖ elebaşı Gülen, ABD'ye gittiğinde Houston'da bir evde kaldı. O ev Uysal'ın evi miydi?

Bunun doğrusunu elbette Uysal biliyor. Doğruysa masa bu yükü nasıl taşır merak ediyorum.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Okan Buruk Tete için raporunu verdi! Sene sonu ayrılık... Egzama nasıl geçer? Egzamaya ne iyi gelir? Egzama nasıl tedavi edilir? İsmail Yüksek EURO 2024'e yetişmek için planını yaptı!
Sonraki Haber