Fenerbahçe, Kasımpaşa'yı 3 golle geçti

Şampiyonluk yolundaki rakipleri Beşiktaş ile Galatasaray'ın 3 puanla kapattığı haftada Kasımpaşa'yı ağırlayan Fenerbahçe, 3 puanı 3 golle aldı. Sarı-Lacivertliler Emre Belözoğlu yönetiminde Kadıköy'de 3'te 3 yaparak zirve takibini sürdürdü.

Fenerbahçe Süper Lig'in 37. haftasında Kasımpaşa'yı 3 golle geçti: 3-2. Enner Valencia'nın 2 gol attığı maçta Macar stoper Attila Szalai de bu sezon 3. kez gol sevinci yaşadı. Lider Beşiktaş ile Galatasaray'ın 3 puanla kapattığı haftada hata yapmak istemeyen Sarı-Lacivertli takım puanı 72'ye yükselterek zirve takibini sürdürdü.

Emre Belözoğlu takımın başına geçtikten sonra 4 maçta 10 puan toplayan Fenerbahçe, Kadıköy'de 2'de 2 yapmıştı. Puan kaybına tahammülü olmayan Kanarya, ilk yarısında 9'u isabetli 14 şut çektiği maçta dominant bir performans sergileyerek taraftarının sezon sonu adına umutlandırdı. Sarı-Lacivertliler 38. haftada Aytemiz Alanyaspor'un konuğu olacak.

Dk. 15 GOL! Caner Erkin'in sağdan ortasında Enner Valencia iyi yükselip kafayı vurdu Fenerbahçe'yi 1-0 öne geçirdi. Caner Erkin'den 9. asist, Valencia'dan ilk kafa golü...

Dk. 21 GOL! Serdar Aziz'in geri pasında kaleci Harun Tekin inanılmaz bir hatayla topu rakibe kaptırdı ve kalesinde golü gördü. Geçen hafta 89'da kurtardığı penaltıyla kahraman olan tecrübeli kalecinin kısa düşen pasını kapan Haris Hajradinović, skoru 1-1'e getirdi.

Dk. 40 GOL! Mert Hakan Yandaş'ın soldan ortasında Attila Szalai kafayla topu ağlara gönderdi. Macar stoper devre arasında transfer olduğu Sarı-Lacivertli takımda 3. golünü attı.

Dk. 43 İRCAN CAN CEZALI! Sarı kart gören irfan Can Kahveci Aytemiz Alanyaspor maçında cezalı duruma düştü.

Dk. 45+1 GOL! Enner Valencia penaltıdan farkı 2'ye çıkardı: 3-1. Ekvadorlu forvetin bu sezon 9. golü...

Dk. 81 GOL! 77. dakikada Hajradinovic'i düşüren Harun Tekin penaltı yaptırdı. 81'de topun başına geçen Florent Hadergjonaj skoru 3-2'ye getirdi. Penaltı canavarı Harun yine köşeyi bildi, topa temas da etti ama kurtaramadı.

5 maçtır kazanamayan Kasımpaşa ise 35 maçta topladığı 37 puanla düşme hattının sınırlarında dolanıyor. Lacivert-Beyazlı ekipte Yusuf Erdoğan sakatlığı nedeniyle kadroda yok.

FENERBAHÇE: Harun, Nazım, Serdar, Szalai, Caner, Sosa, Mert Hakan, Ozan, İrfan Can, Pelkas, Valencia.

KASIMPAŞA: Ertuğrul, Hadergjonaj, Luckassen, Brecka, Haddadi, Sadiku, Bistrovic, Hajradinovic, Koomson, Varga, Thelin.

YÖNETİMDEN VAR OPERATÖRÜ AÇIKLAMASI

"Futbol Takımımızın, Süper Ligin 37. haftasında bugün Kasımpaşa ile karşılaşacağı maça atanan VAR operatörü hakkında bir açıklama zorunluluğu doğmuştur.
 
Geçmiş haftalarda, Takımımızın oynadığı Gençlerbirliği ve Galatasaray karşılaşmalarında görev alan, Gençlerbirliği maçımızda ofsayt golün verilmesinde, Galatasaray maçımızda alenen golümüzün iptal edilmesinde etkili olan görüntülerdeki çizgileri çizen kişinin maçımızda görev alacak olması endişe vericidir.
 
Bu tartışmalı isme ilişkin TFF’ye yaptığımız açık çağrı sonrası bu konuda TFF tarafından hiçbir iç soruşturma yapılmaksızın adli mercilere iletilmiş, o mecrada henüz müspet/menfi bir sonuç olmamasına rağmen bu şahıs bugün tekrar maçımıza atanmıştır.
 
Bu maçta yine tartışmalı bir VAR prosedürü yaşanma ve ligin kaderinin etkilenmesi ihtimali dikkate alınmaksızın yapılan bu atamanın açıklaması; en iyi ihtimalle bir hata ile daha korkutucu ihtimal ile ise bir kasıtla gerçekleştirilmiş olma olasılığıdır.
 
Kulübümüz, bu tehlikeli atamanın kamuoyu tarafından farkında olunmasını hassasiyetle rica etmektedir."

DEM Parti'de deprem! Başkan ve Meclis üyeleri topluca istifa etti Kadıköy'de Tacettin Kutay'ın kızına taciz iddiası: Adli işlem başladı Türkiye'den Fransa açıklaması: Karar yok hükmündedir!
Sonraki Haber