FBI: Çin, TikTok'u savaş durumunda bir silah olarak kullanabilir

FBI Direktörü Christopher Wray, ABD Senatosu'nda yaptığı açıklamada, TikTok'un Çin tarafından bir silah olarak kullanılabileceğini söyledi.

ABD ve Avrupa Birliği'nde süren TikTok tartışmaları, uygulamanın tamamen yasaklanması noktasına geldi. TikTok hakkındaki casusluk iddiaları hergün daha fazla artıyor.

Son olarak kritik bir açıklama da ABD Federal Soruşturma Bürosu’ndan (FBI) geldi.

TİKTOK, ÇİN'İN AJANI

FBI Direktörü Christopher Wray, İstihbarat Komitesi’ndeki konuşmasında TikTok’un Çin için bir araç olabileceğini ifade etti.

Cumhuriyetçi Senatör Marco Rubio, Çin’in TikTok ile veri üzerindeki kontrolünü genişletip genişletemeyeceğini ve Tayvan Boğazı’ndaki olası savaş durumunda önemli bir etki aracı olup olamayacağını sordu.

Marco Rubio’nun FBI Direktöründen aldığı cevap şu şekildeydi:

“Amerikalıların anlaması gerektiğini düşündüğüm şey şu, bahsettiğiniz risklerin ve tehditlerin her birinin önünü kesen en temel parça, ülkemizde çok kutsal olan bir şey: Özel sektör ile kamu sektörü arasındaki fark.

Bu, Çin Komünist Partisi’nin çalışma biçiminde olmayan bir çizgidir.”

FBI Direktörü Christopher Wray bu sözleriyle, Çin'deki özel sektörün aslında Çin Komünist Partisi'ne bağlı olduğunu ve bu bağlamda TikTok'un sahibi ByteDance gibi şirketlerin Çin hükûmetiyle istendiği zaman ortak çalışmak zorunda olduğu söylemiş oldu.

Aileden verilen karara tepki: Hayatı bu kadar ucuz olamaz Korkma Ben Yanındayım için flaş karar! 7. bölümü ile final yapacak... Küçükçekmece’de silahlı saldırı: Yaralılar var
Sonraki Haber