Fatma Şahin kimdir, nereli, kaç yaşında, ne mezunu?

Yerel seçimlere doğru yaklaşırken AK Parti, belediye başkan adaylarını belirledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu isim listesine göre, Gaziantep için belediye başkan adaylığına Fatma Şahin seçildi. Peki, Fatma Şahin kimdir, nereli, kaç yaşında, ne mezunu? İşte, Fatma Şahin'in hayatı ve kariyeri...

Yerel seçimlere yönelik hazırlıklarını sürdüren AK Parti, belediye başkan adaylarını belirledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu liste doğrultusunda, Gaziantep'te belediye başkanlığı için görev alacak isim Fatma Şahin oldu. Fatma Şahin kimdir, nereli, kaç yaşında, ne mezunu? İşte detaylar...

FATMA ŞAHİN KİMDİR?

Gaziantep'in 20 Haziran 1966 tarihinde dünyaya gelen ve Türk siyasetine önemli katkılarda bulunan Fatma Şahin, şu anda Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini sürdürmektedir. Eğitim hayatını tamamladıktan sonra iş dünyasında İşletme Mühendisi ve İşletme Müdürü olarak 18 yıl boyunca görev yapmıştır.

Siyasi kariyerine Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Gaziantep İl Kurucu Üyesi olarak başlayan Şahin, 2002 genel milletvekili seçimlerinde Gaziantep'ten ilk kadın milletvekili olarak seçilmiştir. XXII., XXIII. ve XXIV. Dönem Gaziantep Milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görev almış, Sanayi Ticaret ve Enerji Komisyonu, Türk-AB Ortak Parlamento Komisyonu üyesi ve Kadın ve Çocuklara Yönelik Şiddet Araştırma Komisyonu Başkanlığı gibi önemli görevler üstlenmiştir.

Siyasi kariyerinde bir dönem AK Parti Kadın Kolları Genel Merkez Başkanlığı görevini üstlenen Şahin, aynı zamanda Türkiye Belediyeler Birliği eski başkanıdır. 2011 genel milletvekili seçimleri sonrasında kurulan 61. hükûmette Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kurucu Bakanı olarak atanmıştır, bu göreviyle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin ilk kadın Bakanı unvanını kazanmıştır.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine ilk kez 2014 yerel seçimlerinde seçilen Şahin, 2019 yerel seçimlerinde de %53,97 oy alarak ikinci kez Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı olmuştur. 2018 yılında Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığına seçilen Şahin, aynı zamanda uluslararası alanda da aktif bir rol oynamış ve çeşitli başarılar elde etmiştir. OECD Şampiyon Başkanlar Girişimi'ne Türkiye'den seçilen ilk belediye başkanı olmuş, İtalya Cumhuriyeti'nin en yüksek devlet nişanı olan Liyakat Nişanı'nı kazanmıştır.

Şahin'in Gaziantep'i 2021'de Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası tarafından Yeşil Şehir programına dahil ettirmesi ve çeşitli uluslararası ödüllerle onurlandırılması, başarılı belediye başkanlığı dönemini vurgulamaktadır. Halen Türkiye Belediyeler Birliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevlerini sürdüren Fatma Şahin, evli ve iki çocuk annesi olarak ailesiyle birlikte yaşamaktadır.

Hisse ve tahvil zirvede Yabancının TL aşkı coştu Dolar yatay seyirde! İşte 17 Mayıs 2024 güncel döviz kurları Süper Loto sonuçları 19 Mayıs 2024! Süper Loto sonuçları açıklandı mı?
Sonraki Haber