Bosna soykırımına 'iç savaş' dedi!

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Sırpların Boşnaklara uyguladığı soykırımı 'iç savaş' olarak tanımladı. Öztrak'ın sözleri Boşnakların tepkisine neden olurken, bu hatanın düzeltilmesi talep edildi.

This browser does not support the video element.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak Bosna-Hersek’in Bağımsızlık günü dolayısıyla yaptığı konuşmada "Bosna-Hersek, bağımsızlığı için büyük bedeller ödemiş bir ülke. Bu vesileyle Bosna-Hersek’in bağımsızlık gününü kutluyor, Bosna Hersek’in ilk Cumhurbaşkanı, “Bilge Kral” Aliya İzzetbegoviç’i ve iç savaşta kaybettiğimiz tüm Boşnak kardeşlerimizi bir kere daha rahmetle, saygıyla, sevgiyle anıyoruz." dedi.

SOYKIRIMI 'İÇ SAVAŞ' OLARAK NİTELENDİRDİ

Öztrak 8 binden fazla Boşnak sivilin Sırp askerler tarafından katledildiği soykırımı 'iç savaş' olarak nitelendirdi.

2. Dünya Savaşı'ndan sonra Avrupa'da yaşanan en büyük insanlık trajedisi olarak nitelendirilen katliamın 'iç savaş' olarak gören Öztrak'a Boşnaklardan tepki geldi.

BOŞNAKLARDAN TEPKİ 

Sosyal medyada Öztrak'a tepkilerini dile getiren Boşnaklar,  "Sayın Faik Öztrak yapmış olduğunuz basın toplantısındaki bosna hersek hakkındaki tarihi hatayı düzeltmeniz dileğiyle...1992-1995 yılları arasında Bosna’da yaşanan büyük savaş büyük soykırım bir iç savaş değildir" ifadelerini kullandı.

Boşnaklar, paylaşımın devamında "Halkı soykırımla yok etme projesidir. Bunu yapan ülkeler emperyalizmin tetikçisi ve büyük Sırbistan hayallerini kuran Sırp cumhuriyetidir. Yani bir iç savaş değildir." sözleri ile tepkilerini sürdürdü.

"Erdoğan, Atatürk’ten sonra gelmiş ikinci büyük liderdir" BEKA SORUNU VURGUSUYLA NE ÖNERDİ? SELVİ’DEN OSMAN KAVALA SAVUNMASI! Selçuk Bayraktar HÜRKUŞ ile uçtu! "Rabıtayı bozdular, beni cemaatten kovdular, hakkımı haram ediyorum!" Saadet Partisi'nde yeni dönem! Karamollaoğlu görevinden ayrılıyor