'Fabrikadan İkinci El Araba' dönemi Türkiye'de resmen başladı

Fransız otomotiv devi Renault'nun geçtiğimiz yıl duyurduğu satış modeli 'fabrikadan ikinci el' artık Bursa'daki fabrikada da başladı.

Türkiye'nin en popüler otomobil markalarından olan Renault, geçtiğimiz dönemde yeni satış modeli olan 'fabrikadan ikinci el' satışlara başlayacağını açıklamıştı.

Renault'nun yeni satış modeline göre, ikinci el otomobillerin bizzat elden geçirilip, yeniden satışa sunulması amaçlanıyordu. Bugün itibarıyla bu yeni model Türkiye'de de başladı.

Gazeteci Emre Özpeynirci'nin haberine göre, Renault'un fabrikadan ikinci el modeli resmen uygulamaya koyuldu. Bursa'da bulunan fabrikanın belirli bir bölümü ikinci el otomobillerin bakım ve onarımları için hazır hale getirildi ve an itibarıyla da çalışmaya başladı.

Renault Group Türkiye CEO'su Hakan Doğu, geçtiğimiz yılın sonlarında yaptığı bir açıklamada, fabrikadan ikinci el uygulamasının 2023 yılı içerisinde başlayacağını açıklamıştı.

2 YIL GARANTİ VERİLECEK

Renault ilk olarak yerli üretim araçların yeniden satışına odaklanacak. Yani Clio 4, Clio 5 ve Megane (sedan) araçlar, Bursa'daki fabrikanın "Refactory" bölümünde yeniden elden geçirildikten sonra satışa çıkarılacak. Daha sonra ise ithal edilen modeller için bu uygulama yapılacak.

Fabrika, elden geçirdiği araçlar için 2 yıl garanti verecek. Böylelikle tüketicinin kafasında soru işareti oluşmayacak.

FABRİKADAN İKİNCİ EL OTOMOBİLLER NEREDE SATILACAK?

Renault'un yenilediği otomobiller, yine şirkete ait olan "RENEW" satış noktalarında tüketicilerle buluşacak. Bunun için Türkiye genelinde 56 bayi belirlendi.

Fiyatlar konusunda ise henüz bir açıklama yok.

2 Mayıs 2024 Perşembe TJK at yarışı programı açıklandı! Simpsonlar'ın gelecek tahminleri tüyler ürpertiyor... Eleme gecesi sonrası Survivor All Star'da dikkat çeken itiraflar...
Sonraki Haber