EYT pazartesi günü Meclis'e geliyor! İşte tüm detaylar

Prim gününü doldurmuş, emekli olmak için yaşını doldurmayı bekleyen milyonlarca çalışanın merakla beklediği EYT düzenlemesinde son viraja girildi. Pazartesi günü Meclis'e gelecek olan EYT düzenlemesiyle birlikte 8 Eylül 1999 öncesi işe girenlerden sigorta süresi ve 5 bin prim gününü dolduranlar emekli olabilecek, taşerondan kamuya geçenlerin zorunlu emekliliği kaldırılıp “isteğe bağlı” hale getirilecek. İşte EYT düzenlemesi ile ilgili tüm detaylar...

AK Parti, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili yasa teklifine ilişkin çalışmalarını tamamladı. Uzun zamandır merakla beklenen düzenleme pazartesi günü TBMM Başkanlığı’na sunulacak. İkisi yürütme ve yürürlük olmak üzere toplam 5 maddeden oluşan teklifte, emekli olup çalışmaya devam edeceklere yönelik teşvik primi düzenlemesi yapılırken, 8 Eylül 1999 öncesinde yani 4447 yasa öncesinde işe girenlerden kadınlarda 20 yıl, erkeklerde 25 yıl sigortalılık süresi ve 5 bin prim gününü dolduran tüm vatandaşların emekli olabilmesi sağlanacak.

Altın fiyatları yeni haftaya yükselişle başladı Ali Koç'un rekor transferi sezon sonu Fenerbahçe'ye veda ediyor İşte banka banka faiz, aylık taksit, geri ödeme tutarı Galatasaray gol oldu yağdı, 3 puanı hanesine yazdırdı! 6 Mayıs 2024 tarihli Resmi Gazete yayınlandı! İşte o kararlar... Benzine ve motorine indirim geliyor!