Evliya Çelebi'nin Seyahatname'si Google Maps'te

Tarihimizin önemli şahsiyetlerinden Evliya Çelebi'nin gezdiği noktalar, bir kullanıcı tarafından Google Maps'te tek tek işaretlendi.

Ünlü seyyah Evliya Çelebi yaşadığı dönemde Dünya'nın pek çok yerini gezmiş, görmüş ve deneyimlemiştir. Seyahatleri sırasında başına gelenleri ve gezdiği yerleri ise ünlü eseri Seyahatname'de anlatmıştır.

 GOOGLE MAPS'TE TEK TEK İŞARETLENDİ

Ünlü seyyahın gezdiği noktalar bir kullanıcı tarafından Google Maps'e işaretlendi. İşte konunun detaylar. Evliya Çelebi'nin gittiği yerler artık Google Maps'te. Tarihimizin ikonik şahsiyetlerinden Evliya Çelebi'nin gezdiği yerlerde gördüklerini ve yaşadıklarını kaydettiği Seyahatname adlı ünlü eserindeki gittiği noktalar bir kullanıcı tarafından Google Maps'te tek tek işaretlendi.

ÜNLÜ SEYYAHIN YOLCULUĞU DİJİTAL ORTAMDA

İşte Türk tarihinin en ikonik şahsiyetlerinden Evliya Çelebi’nin gezdiği yerler Mustafa Başaran isimli vatandaş tarafından dijital haritaya aktarıldı. Ünlü seyyahın yolculuğu artık dijital ortamda adım adım takip edilebiliyor. Başaran ayrıca Çelebi'nin gittiği tüm yolculuklara harita üzerinde dokunduğunuzda Seyahatname’den açıklamalar eklemiş. Meraklıları için gayet güzel ve kullanışlı bir kılavuz işlevi görüyor. Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesi Haziran 2013’te UNESCO Dünya Belleği Listesi’ne dahil edilmişti.



Boykot işe yaradı! Starbucks'ın geliri ocak-mart döneminde azaldı DEM Parti skandallarına bir yenisini daha ekledi! Baba ile oğlunun kavgasında kan aktı!
Sonraki Haber